Procurorii i-au permis lui Sebastian Ghiţă, aflat sub control judiciar, să plece cinci zile în Grecia

Deputatul Sebastian Ghiţă, urmărit penal sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional organizat în dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, şi aflat sub control judiciar, va putea pleca în Grecia, timp de cinci zile, după ce procurorii DNA i-au permis acest lucru.

Procurorii DNA Ploieşti au admis o cerere de modificare a controlului judiciar depusă de deputatul Sebastian Ghiță, astfel încât acestuia i s-a permis să părăsească ţara, începând de joi, timp de cinci zile, el plecând în Grecia în interes personal.

Deputatul Sebastian Ghiţă, urmărit penal sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional organizat în dosarul cumnatului premieruluiVictor Ponta, Iulian Herţanu, a depus la DNA Ploieşti o cerere de modificare a condiţiilor controlului judiciar, cerere care a fost acceptată, au declarat corespondentului MEDIAFAX surse judiciare.

Astfel, Ghiţă a primit permisiunea de a părăsi ţara timp de cinci zile, începând de joi. El a plecat în Grecia, deplasarea făcându-se în interes personal.

Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar în luna februarie a acestui an, iar la expirarea celor 60 de zile de control judiciar procurorii au prelungit măsura preventivă. De fiecare dată, Ghiţă a contestat în instanţă decizia anchetatorilor privind controlul judiciar, însă judecătorii i-au respins cererile.

La sfârşitul lunii aprilie, Sebastian Ghiţă a fost citat la DNA Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că procurorii i-au pus sechestru pe bunurile imobile şi pe conturi, parlamentarul spunând că nu se consideră vinovat în dosarul în care este acuzat de favorizare de grup infracţional.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.

În acelaşi dosar, au fost fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiţă, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze