Procurorul general Nițu: Faptele de care este acuzată Alina Bica sunt foarte grave

Procurorul general Nițu: Faptele de care este acuzată Alina Bica sunt foarte grave

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a declarat vineri dimineața că faptele de care este acuzată șefa DIICOT, Alina Bica, sunt foarte grave, subliniind că este "profund dezamăgit că sunt procurori care nu au înțeles statutul de magistrat și rigorile acestuia".

"Sunt mulțumit de ofensiva procurorilor în lupta împotriva corupției. În același timp, sunt profund dezamăgit că sunt procurori care nu au înțeles statutul de magistrat și rigorile acestuia, chiar și atunci când sunt detașați la alte instituții. Faptele de care este acuzată doamna Bica sunt foarte grave, dar nu au fost săvârșite în exercitarea atribuțiilor de procuror ori de procuror șef al DIICOT, ci de secretar de stat la Ministerul Justiției și membru în comisia de retrocedări", a spus Nițu, la intrarea în sediul Parchetului General.

Întrebat de ce membrii secției pentru procurori din cadrul CSM au votat joi seara doar pentru arestarea la domiciliu în cazul Alinei Bica, Tiberiu Nițu a răspuns: "Nu am participat în acea secție. Această atribuție a fiecărei secții din CSM nu este o imixtiune sau o preluare a activității unei instanțe. Este o procedură prevăzută de lege prin care fiecare secție încuviințează cu privire la magistrați: percheziție, arest și alte măsuri procesuale. Atâta timp cât este o procedură prevăzută de lege, nu poate fi considerată o încălcare sau o imixtiune în activitatea unei instanțe. Nu știu nici ce s-a cerut de către DNA, știu doar ce au hotărât colegii de la secția pentru procurori. Este o atribuție prevăzută de lege, dumnealor pot evalua și pot decide într-un sens sau altul".

Procurorii DNA au dispus, joi seară, reținerea șefului DIICOT, Alina Bica , fost secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...