Procurorul Marius Vlădoianu de la PT Dolj, suspendat din funcție de CSM

Procurorul Marius Vlădoianu de la PT Dolj, suspendat din funcție de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii informează că Marius Radu Vlădoianu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost suspendat din funcție ca urmare a arestării preventive.

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție a lui Marius Radu Vlădoianu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ca urmare a dispunerii față de acesta a măsurii arestării preventive. Hotărârea Secției a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 62 alin. (1) lit. a1) și alin. (2) din Legea nr. 303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare", se arată într-un comunicat al CSM transmis joi AGERPRES.

În 5 iunie, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Marius Radu Vlădoianu, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și șantaj.

În același dosar, Ionel Tudose, procuror la DIICOT — Structura Centrală, este urmărit penal pentru complicitate la șantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie 2012 — septembrie 2013, Marius Radu Vlădoianu a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) sume de bani totalizând aproximativ 7.000 de euro și un comision de 20% din valoarea unui teren sau 20% din suprafața terenului aflat în litigiu pe rolul instanței, pentru a-și exercita influența asupra judecătorilor din Dolj, astfel încât persoana denunțătoare să obțină o hotărâre favorabilă într-o cauză civilă privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflată în recurs, iar, pe de altă parte, pentru a-i facilita o executare silită.

Legătura dintre procurorul Vlădoianu și denunțător a fost intermediată, în perioada iulie 2002 — aprilie 2013, de o altă persoană, care a pretins și a primit pentru Vlădoianu și pentru el sume de bani de la denunțător.

Ulterior, în perioada iunie 2014 — februarie 2015, pentru a obține o sumă de bani necesară acoperirii prejudiciului stabilit de organele fiscale (peste 1 milion lei) într-un dosar ce viza o societate comercială în care soția procurorului Vlădoianu și o persoană de legătură aveau interes, Vlădoianu a exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni ce au avut relații contractuale cu respectiva societate, pentru a-i determina să suporte acel prejudiciu.

Astfel, procurorul Vlădoianu i-a constrâns pe oamenii de afaceri sirieni să încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru un imobil la un preț supraevaluat, care să acopere prejudiciul și să asigure un profit pentru el și pentru persoana de legătură.

În acest sens, Vlădoianu le-a adresat amenințări sirienilor că va fi deschis un dosar penal pe numele lor la DIICOT București.

Oamenii de afaceri sirieni au fost contactați și de persoana de încredere a lui Vlădoianu, care le-a adresat amenințări și a formulat o sesizare penală, care însă nu a fost înregistrată în evidențele DIICOT de procurorul Ionel Tudosan.

Cu toate acestea, în luna februarie, oamenii de afaceri sirieni au fost citați la DIICOT București de procurorul Tudosan, fără ca acesta să fie învestit cu soluționarea vreunei cauze care să-i privească pe aceștia.

Mai mult, procurorul Tudosan a efectuat acte de urmărire penală fără să existe o cauză pe rolul DIICOT.

În acest fel, Tudosan l-a ajutat pe Vlădoianu să îi constrângă pe oamenii de afaceri sirieni să cumpere imobilul la prețul impus, prin deschiderea unui dosar penal pe numele acestora și citarea acestora la DIICOT București, în perioada în care Vlădoianu purta cu aceștia negocieri de încheiere a tranzacției, creându-le acestora convingerea că Vlădoianu are influența necesară pentru a le provoca probleme dacă nu dau curs solicitării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei zodii care ar putea câștiga la Loto înainte de Paște. Ei s-ar putea bucura de Iepuraș mai devreme

2 VIDEO Victoraș Micula nu bea Frutti Fresh: Nu îmi plac. Vi le-am dat vouă, să fac bani, dar nu-s prost să le consum

3 Scandal sexual în Austria după ce o pictoriță, proaspăt căsătorită, a chemat doi tineri în atelier

4 VIDEO Priviți, la București, Umbrărescu a turnat deja asfalt pe singurul tronson de centură unde lucrează români

5 Scandalul sexual din armata Rusiei ia proporții