Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, Constantin Romanul, cercetat în arest la domiciliu

Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, Constantin Romanul, reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la două studente pentru a le ajuta să promoveze examenele, va fi cercetat în arest la domiciliu, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Oradea

Prodecanul Facultăţii de Mediciă şi Farmacie Oradea, prins luând mită, cercetat în arest la domiciliu

Procurorii bihoreni au solicitat arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Constantin Romanul, însă Tribunalul Bihor a decis ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Constantin Romanul a fost adus la Tribunalul Bihor cu o ambulanţă, iar în sala de judecată acesta a stat într-un cărucior cu rotile, după ce, în noaptea de joi spre vineri, i s-a făcut rău în arestul Poliţiei Judeţene, el fiind transportat la spital.

Potrivit medicilor de la Spitalul Judeţean, unde Romanul a fost transportat joi noapte, acesta suferă de diabet şi are un bypass coronarian.

Ulterior, decizia Tribunalului Bihor a fost atacată de procurori, iar magistraţii Curţii de Apel Oradea au decis, vineri seară, să menţină măsura dispusă anterior.

Răzvan Doseanu, avocatul prodecanului Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, a declarat că Romanul va rămâne internat în continuare.

"Se impune în continuare internarea lui. Comisia formată din şapte medici care a analizat situaţia lui, la solicitarea organelor de anchetă penală, a arătat că se poate deplasa pentru o scurtă perioadă de timp la Tribunal, dar se impune efectuarea unor investigaţii complexe deoarece, pe fondul celor întâmplate şi a numeroaselor afecţiuni pe care le are, starea lui de sănătate s-a agravat", a declarat Răzvan Doseanu.

Potrivit avocatului, din declaraţiile depuse la dosar reiese că Romanul nu ar fi pretins mită şi nici nu ar fi condiţionat promovarea examenelor de plata vreunei sume, studenţii fiind cei care i-au oferit, înainte de examene, diverse sume de bani, pe care prodecanul nu le-a respins.

"Puteţi verifica declaraţiile studenţilor, unde se arată că nu s-a condiţionat promovarea la examen cu plata vreunei sume", a declarat Doseanu.

Avocatul a mai spus că flagrantul nu a fost "întâmplător": "În mod cert nu a fost întâmplător. Este evident că cineva a premeditat totul".

Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, Constantin Romanul, a fost reţinut, joi seară, de procurori, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la două studente, pentru a le ajuta să promoveze examenele.

Potrivit Parchetului instanţei supreme, Adrian Constantin Romanul a fost prins la cabinetul din incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde lucrează ca medic al Secţiei Oro-Maxilo-Facială - Compartimentul ORL.

Flagrantul a fost realizat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Bihor - Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Potrivit PICCJ, medicul, care este şi profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii Oradea, urma să le faciliteze celor două studente promovarea examenelor la disciplinele la care este titular.

La percheziţia făcută după flagrant au fost găsite şi ridicate importante sume de bani şi documente.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

3 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

4 Bravo! / Orban după ce PSD l-a picat pe Cîțu: „Nu accept ca ministrul Finanțelor să fie judecat de partidul care…

5 Ăștia de la Arad au fost labradorii, urmează pitbulii si dobermanii! Vești sinistre pentru PSD de la DNA!

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj