Promovabilitate de 78,74% la Bacalaureat; județul Brașov, pe locul doi la nivel național

Promovabilitate de 78,74% la Bacalaureat; județul Brașov, pe locul doi la nivel național

Județul Brașov se află pe locul doi la nivel național după Cluj, în urma rezultatelor obținute în urma primei sesiuni a examenului de Bacalaureat din acest an, cu o promovabilitate de 78,74%, cea mai bună de până acum.

"Într-adevăr, este un rezultat foarte bun obținut de elevii brașoveni, și ne bucurăm. Consider că obținerea acestui rezultat este un efort comun depus de elevi, cadre didactice și deopotrivă de părinți. Atunci când există seriozitate și toată lumea își vede de treabă, rezultatele sunt pe măsură. Cred că și cele două simulări, una în clasa a XI-a și una în clasa a XII, alături de subiectele primite la examen a căror grad de dificultate a fost rezonabil,sunt alte lucruri care au contribuit la aceste rezultate. Examenul de Bacalaureat s-a desfășurat la Brașov fără nici un fel de incidente, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, ceea ce denotă încă odată seriozitatea cu care este tratat examenul maturității", a declarat pentru AGERPRES, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, prof. Ariana Bucur.

Un singur candidat din județ a reușit să ia 10 la toate probele examenului de Bacalaureat, o elevă de la Colegiul Național "Unirea", secția filologie.

Anul trecut promovabilitatea la examenul de Bacalaureat în județul Brașov a fost de 68,22%, cu șapte procente mai mare decât în anul 2013.

AGERPRES/(AS-autor: Jana Pintili, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…