Raluca Prună, despre legile justiției: Sper ca în prima jumătate a anului 2016 să avem un pachet agreat

Raluca Prună, despre legile justiției: Sper ca în prima jumătate a anului 2016 să avem un pachet agreat

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat marți că speră ca până la jumătatea lui 2016 să aibă un pachet cu legile justiției agreat de toată lumea, care să poată fi "pus pe masa Guvernului".

"Am avut o primă întâlnire cu toate asociațiile de magistrați din țară și am stabilit să facem un grup consultativ, împreună și cu CSM-ul, vom pleca de la pachetul la care CSM a ajuns în urma unor consultări în Adunările Generale pe durata anului 2015 și, plecând de la ceea ce s-a făcut, vom discuta să vedem în ce măsură putem împlini unele așteptări, să spunem, mai mari, ale asociațiilor, astfel încât, pe baza unui calendar pe care o să-l fac public, va fi un calendar transparent și cu respectarea prevederilor în vigoare (...), să facem în așa fel încât în prima jumătate a anului 2016 să putem avea un pachet agreat, pe care să-l pot pune pe masa Guvernului", a spus Raluca Prună la sediul CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât pe 3 noiembrie sesizarea Ministerului Justiției cu mai multe propuneri de modificare a Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina