Raluca Turcan (PNL): Pentru PSD justiția e ciuma și Șova muma

Raluca Turcan (PNL): Pentru PSD justiția e ciuma și Șova muma

Vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a criticat modul în care senatorii PSD au aprobat luni proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum și Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

"De acum există indicii temeinice: pentru PSD justiția e ciuma și Șova e muma. Lovitura din Senat prin care se blochează practic procedura arestului preventiv demonstrează cât de frică le este celor din PSD de justiție. Își iau măsuri de precauție cu speranța că toți cei care pot fi acuzați de corupție vor beneficia de un statut privilegiat. Se vor preface că nu este vorba despre ei, își vor menține funcțiile, și cu aroganță și suficiență ne vor da lecții de moralitate. Se vor transforma în victime, iar pe cei fără probleme în justiție îi vor face să se simtă marginalizați. Pentru mutilarea legilor în interes personal, pentru apărarea apropiaților prin sacrificarea instituțiilor statului, PSD trebuie să plece", a declarat marți deputatul Raluca Turcan.

Senatorii au adoptat luni un amendament, inițiat de social-democrații Ioan Chelaru și Ovidiu Donțu și de senatoarea PC Cristiana Anghel, conform căruia sintagma "suspiciuni rezonabile" a fost înlocuită cu "probe și indicii temeinice" la dispunerea arestării preventive din Codul de procedură penală. Amendamentul a primit vot favorabil din partea Comisiei juridice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”