Raul Petrescu, viceprimar al Ploieștiului, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Raul Petrescu, viceprimar al Ploieștiului, condamnat definitiv la închisoare cu suspendare

Viceprimarul Ploieștiului Raul Petrescu (UNPR) a fost condamnat definitiv, marți, la șase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influență în legătură cu obținerea unui permis auto.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel Ploiești a respins ca nefondat apelul declarat de Petrescu împotriva deciziei instanței de fond, care l-a condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de doi ani și șase luni.

De asemenea, instanța a dispus confiscarea de la inculpatul Adrian Alexandru Oprea, condamnat tot la șase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, a sumei de 200 de euro, bani ce au fost dați pentru a determina săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală.

Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă.

Raul Petrescu, actual viceprimar al Ploieștiului, a fost ales consilier municipal din partea PP-DD, el beneficiind de prevederile Ordonanței 55 și trecând, în baza acesteia, la UNPR.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, la data de 18 iunie 2013, trimiterea în judecată a viceprimarului municipiului Ploiești, Raul Alexandru Petrescu, acuzat de complicitate la cumpărare de influență într-un dosar privind obținerea permisului auto.

Potrivit unui comunicat al DNA, în același dosar au mai fost deferiți justiției Adrian Alexandru Oprea, inspector de asigurări, pentru trafic de influență, Lucian Bogdan, persoană fără calitate specială, pentru cumpărare de influență, și Nicolae Neacșu, agent de pază, pentru complicitate la cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 22 martie — 8 aprilie 2013, inculpatul Oprea, prin intermediul inculpaților Neacșu și Petrescu, a primit de la inculpatul Bogdan suma de 200 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova, în scopul de a-i determina să-l reprogrameze pe acesta pentru susținerea probelor de examen în vederea obținerii permisului de conducere într-un timp cât mai scurt și fără respectarea procedurilor legale incidente.

DNA precizează că Lucian Bogdan fusese respins la proba practică a acestui examen și dorea reexaminarea într-un termen mai mic, întrucât avea un contract de muncă în străinătate. Inculpatul Bogdan a beneficiat de sprijinul inculpatului Neacșu, care i-a solicitat lui Petrescu să intervină pe lângă Adrian Alexandru Oprea în scopul menționat.

La rândul său, Raul Alexandru Petrescu a făcut demersuri pe lângă Adrian Alexandru Oprea să intervină la funcționarii publici pentru programarea acestuia într-un termen cât mai scurt, se mai arată în rechizitoriu.

AGERPRES/(AS—autor: Anamaria Toma, editor: Dănuț Pușcașu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /