Remus Cernea și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Capitalei

Remus Cernea și-a anunțat intenția de a candida la Primăria Capitalei

Deputatul neafiliat Remus Cernea și-a anunțat, marți, intenția de a candida la Primăria Municipiului București, arătând că ea se va concretiza dacă va exista sprijin al cetățenilor, dar și din partea unor partide.

"Văzând în aceste zile întreaga dezbatere privind Primăria Municipiului București, fiind revoltat de faptul că un om precum domnul Sorin Oprescu, care a venit în repetate rânduri în fața cetățenilor să le ceară votul, se dovedește a fi un om care, din nefericire, acum e suspectat de fapte grave de corupție, doresc să anunț că intenționez să candidez la alegerile, fie anticipate, fie la termen, pentru Primăria Municipiului București. Voi candida fie ca independent, fie susținut de un partid sau de mai multe, rămâne să vedem acest lucru", a declarat Cernea, la Palatul Parlamentului.

El a făcut apel la sprijin din partea cetățenilor și partidelor pentru a putea candida, arătând că pentru un astfel de demers sunt necesare eforturi importante.

"Eu acum îmi anunț această intenție. Evident că ea se va concretiza dacă va exista un sprijin din partea cetățenilor, din partea unor partide noi, sper. Pentru a candida trebuie strânse și semnături, așadar este un efort logistic important. Nu e deloc simplu să-ți asumi o astfel de candidatură, e nevoie de voluntari, de oameni care să creadă în aceste idei și să se lupte pentru ele. Apelul meu de astăzi este să mă sprijine", a precizat deputatul.

Remus Cernea a mai spus că ideea de a candida i-a venit după ce a urmărit o dezbatere despre actele de corupție "înfiorătoare" din Primăria Capitalei.

"Este o rușine pentru această țară, pentru o capitală europeană să vedem că funcționari și, iată, și primarul sunt implicați în astfel de fapte. (...) După 25 de ani în care principalele partide au livrat cetățenilor lideri politici într-un mare număr (...) corupți sau asupra cărora planează suspiciuni de corupție, lideri care sunt anchetați, condamnați, cred că e nevoie de un nou început al politicii românești cu oameni integri, onești, care fac politică pentru cauze", a punctat Cernea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...