Reprezentanții service-urilor din țară au încheiat protestul din fața sediului ASF

Cei peste 400 de angajați ai service-urilor din țară, care au protestat marți, de la ora 14,00, în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), au încheiat acțiunea revendicativă fără să se înregistreze niciun fel de incidente.

Atât pe parcursul protestului din fața sediului ASF, cât și în cadrul protestului organizat dimineață, între orele 11,00 — 13,00, în fața Palatului Parlamentului, reprezentanții service-urilor au criticat comportamentul protecționist pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îl practică față de companiile de asigurări.

'Am cerut Parlamentului României să demită de urgență întreaga conducere a ASF, în frunte cu domnul Mișu Negrițoiu, desființarea ASF și înființarea unei noi instituții cu adevărat profesioniste, în care angajările să se facă pe criterii obiective. De asemenea, am solicitat adoptarea de urgență a Legii 400/2014, privind constituirea Corpului Experților și Evaluatorilor Tehnici Auto din România, proiect de lege care se află în prezent în dezbatere parlamentară", a declarat președintele ASSAI, Cristian Muntean.

Acesta a precizat, totodată, că în zilele următoare va transmite o serie de documente către Parlament și alte instituții abilitate, în care va solicita să se ia măsuri urgente pentru corectarea situației din prezent.

'Vom trimite adrese inclusiv către Comisia Europeană și către European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) — o instituție de supraveghere europeană la nivel european, în care vom menționa faptul că normele RCA emise de ASF încalcă directive europene de bază. În primul rând, este încălcat principiul liberei concurențe, iar normele nu protejează păgubitul RCA', a mai spus Cristian Muntean.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Urmează două rețineri la vârful politicii...

2 BREAKING CCR a respins sesizarea președintelui Iohannis și a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor p…

3 Asta se lasă cu pușcărie! / DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de v…

4 Ca-n filme! Ea este consiliera PNL care l-a prins pe omul lui Tudorache cu procesele verbale moșmondite!

5 ȘOC la vârful UE! Fondarea unei noi UE fără Ungaria și Polonia! Premierul Olandei încalcă în premieră un tabu …