Reprezentanții service-urilor din țară au încheiat protestul din fața sediului ASF

Cei peste 400 de angajați ai service-urilor din țară, care au protestat marți, de la ora 14,00, în fața sediului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), au încheiat acțiunea revendicativă fără să se înregistreze niciun fel de incidente.

Atât pe parcursul protestului din fața sediului ASF, cât și în cadrul protestului organizat dimineață, între orele 11,00 — 13,00, în fața Palatului Parlamentului, reprezentanții service-urilor au criticat comportamentul protecționist pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îl practică față de companiile de asigurări.

'Am cerut Parlamentului României să demită de urgență întreaga conducere a ASF, în frunte cu domnul Mișu Negrițoiu, desființarea ASF și înființarea unei noi instituții cu adevărat profesioniste, în care angajările să se facă pe criterii obiective. De asemenea, am solicitat adoptarea de urgență a Legii 400/2014, privind constituirea Corpului Experților și Evaluatorilor Tehnici Auto din România, proiect de lege care se află în prezent în dezbatere parlamentară", a declarat președintele ASSAI, Cristian Muntean.

Acesta a precizat, totodată, că în zilele următoare va transmite o serie de documente către Parlament și alte instituții abilitate, în care va solicita să se ia măsuri urgente pentru corectarea situației din prezent.

'Vom trimite adrese inclusiv către Comisia Europeană și către European Insurance and Occupational Pensions Authority (EIOPA) — o instituție de supraveghere europeană la nivel european, în care vom menționa faptul că normele RCA emise de ASF încalcă directive europene de bază. În primul rând, este încălcat principiul liberei concurențe, iar normele nu protejează păgubitul RCA', a mai spus Cristian Muntean.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

2 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

3 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

4 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb