Şantaj de nivel înalt/ Preşedinta Curţii Supreme, Livia Stanciu, ameninţată pentru 20.000 de euro

Şantaj de nivel înalt/ Preşedinta Curţii Supreme, Livia Stanciu, ameninţată pentru 20.000 de euro

Anchetatorii fac cercetări într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unei infracţiuni de şantaj, persoana vătămată fiind preşedintele unei instanţe judecătoreşti din Capitală, se arată într-un comunicat al Ministerului Public. Potrivit unor surse apropiate anchetei, judecătorul şantajat este Livia Stanciu, preşedintele Instanţei Supreme.

Potrivit surselor judiciare, autoarea şantajului este soţia unui fost angajat al soţului Liviei Stanciu, avocatul Andrei Stanciu. Bărbatul şi-a adus aminte că ar avea de recuperat nişte bani de la Andrei Stanciu, decedat în 2011. Soţia acestuia ar fi ameninţat-o pe preşedinta Curţii Supreme să plătească pretinsa datorie. 

”În cursul zilei de 09 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în trei locaţii situate în municipiul Galaţi, din care una este  punctul de lucru al unui agent economic”, precizează documentul citat.

Procurorii care instrumentează dosarul beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
DNA mai menţionează că ”atunci când împrejurările vor permite”, va oferi mai multe detalii despre acest caz.

Şantajista riscă 5 ani de închisoare 

Femeia care a şantajat-o pe Livia Stanciu va fi adusă luni la sediul DNA, au declarat surse judiciare. Aceasta ar fi ameninţat-o pe preşedinta Curţii Supreme că, în cazul în care nu-i va da 20.000 de euro, va face dezvăluiri în presă despre pretinsa datorie. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă între 1 şi 5 ani de închisoare.

Înainte de a fi numită preşedinte al Curţii Supreme, în 2010, Livia Stanciu a fost judecător la Secţia penală din cadrul instanţei supreme.

Din 2007 şi până în 2008, a ocupat funcţia de preşedinte delegat al secţiei. Anterior, a fost judecător la Secţia penală a Curţii de Apel Galaţi, între 2002 şi 2004, şi la Secţia penală a Tribunalului Galaţi, între 1994 şi 2002.

Livia Stanciu a prezidat completul de judecată care a decis cercetarea în libertate a doi şefi de servicii secrete şi a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, a decis condamnarea primarului de la Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Soţul său, Andrei Stanciu, a fost avocat în Baroul Tulcea. Acesta a decedat în 2011, în urma unui infarct.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...