Schimb de replici între deputați în urma modificărilor programului de lucru

Schimb de replici între deputați în urma modificărilor programului de lucru

Deputații au avut miercuri un schimb de replici în plenul Camerei Deputaților în urma schimbării programului de lucru, care prevede ca ziua de miercuri să se lucreze în plen timp de aproximativ șapte ore.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și-a acuzat colegii, după o dispută pe Ordonanța 55/2014 privind migrația aleșilor locali, că sunt nervoși pentru că au venit miercuri la serviciu.

În replică, președintele Comisiei de cultură, Gigel Știrbu, a spus că liberalii au venit la serviciu la ora 10,00 și au așteptat ca președintele Camerei să își termine cafeaua.

"Domnule președinte (Valeriu Zgonea — n.r.) ați spus că suntem nervoși că venim miercurea la muncă. Noi suntem aici, v-am așteptat în plenul Parlamentului, cei 100 de parlamentari care sunt astăzi aici, de la ora 10,00 pe dvs să vă terminați cafeaua.

De la ora 10,00 până la 10,40 v-am așteptat pe dvs să începeți ședința, iar dvs abuzați de atribuțiunile pe care le aveți prin votul parlamentarilor care și astăzi sunt la serviciu, unii dintre ei, și nu dați cuvântul liderului de grup. Vă rog frumos nu abuzați domnule președinte de unele atribuțiuni care le dețineți efemer, pe o perioadă sper eu foarte scurtă de acum înainte", a spus Știrbu în plenul Camerei Deputaților.

Pe de altă parte, Valeriu Zgonea a explicat că ședința de plen a Camerei Deputaților începe atunci când deputații semnează condica și este îndeplinit cvorumul legal.

"Orice președinte de ședință care citește Regulamentul (n.r. — Camerei Deputaților) și orice parlamentar care citește regulamentul știe că o ședință a Camerei Deputaților începe (...) atunci când parlamentarii semnează condica și se îndeplinește cvorumul legal, adică 199. Faptul că dvs strigați cu 'bă' sau cu 'mă' este un limbaj care vă califică. Toți suntem efemeri pe vremea asta, dar limbajul ne califică pe toți", a arătat Zgonea.

Viceliderul grupului PNL Mircea Toader i-a cerut președintelui Camerei Deputaților să își ceară scuze, adăugând că prin comportamentul său îi jignește pe deputați.

La rândul său, liderul grupului parlamentar al minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a precizat că vechiul program era mult mai funcțional.

"Cel mai bun PR este dat de rezultat. Dacă reușești într-o oră să faci un lucru de laudă este mult mai bine decât dacă muncești din greu un an și ceea ce obții este un lucru prost făcut. Programul, cum l-am avut, era categoric un program mult mai funcțional și care dădea rezultate decât ceea ce avem acum. Sigur, putem găsi oricând o soluție mai bună, dar să gândim puțin mai mult înainte de a decide, ca să nu ajungem la sincope", a arătat Pambuccian.

Miercuri, deputații au programată ședință de plen de la ora 10,00 la 17,00, urmând ca la ora 17,30 să se desfășoare sesiunea de vot final, iar apoi ședința Biroului permanent. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”