Scorniceştiul a rămas fără primar/Liberalul Davidescu îşi pierde mandatul începând de luni

Scorniceştiul a rămas fără primar/Liberalul Davidescu îşi pierde mandatul începând de luni

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, a emis, luni, ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al orașului Scornicești deţinut de liberalul Cătălin Davidescu. Acesta a fostdeclarat incompatibil în 2011 de Agenţia Naţională de Integritate, care a descoperit că Davidescu a ocupat simultan mai multe funcţii publice în 2009, încălcând astfel legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor.

„Prefectul județului Olt a emis Ordinul nr.117/11.05.2015 prin care se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului orașului Scornicești, al domnului Davidescu Nicolae Cătălin, începând cu data de astăzi. Actul administrativ a fost emis în baza Referatului secretarului orașului Scornicești, a prevederilor art.15 alin.2 lit.b din Legea nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali, modificată și completată coroborat art.69 alin.2 teza I din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală rep., modificată și completată și art.25 din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr.144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative”, se arată într-un comunicat de presă al prefecturii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?