Sediile firmelor fondate de senatorul PSD Radu Oprea, percheziţionate de procurori

Sediile firmelor fondate de senatorul PSD Radu Oprea, percheziţionate de procurori

Sediile unor firme care fac parte din grupul Urban, fondat de senatorul PSD Radu Oprea, fost prefect al judeţului Prahova, sunt percheziţionate, joi seară, surse judiciare afirmând că descinderile au loc într-un dosar legat de cel de evaziune în care este inculpat Marcel Păvăleanu.

Potrivit unor surse judiciare, mai multe percheziţii au loc, joi, la sediile unor firme care fac parte din grupul Urban, grup de firme care se ocupă în principal cu construcţii şi al cărui co-fondator este senatorul PSD Radu Oprea, fost prefect al judeţului Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor judiciare, descinderile au loc într-un dosar care are legătură cu dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu a fost trimis în judecată alături de peste 20 de inculpaţi, persoane fizice, care sunt administratori de firme şi apropiaţi ai conducerii PSD Prahova, dar şi persoane juridice, respectiv firme care au contracte cu autorităţile locale din Prahova.

Luni, Curtea de Apel Ploieşti a decis desfiinţarea încheierii care îl punea pe Marcel Păvăleanu sub control judiciar, astfel că în prezent fostul angajat al SGG este în arest la domiciliu.

În luna martie, procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată în dosarul evaziunii fiscale şi spălării de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro a lui Marcel Păvăleanu şi a altor 34 de persoane - fizice şi juridice -, sub acuzaţia de evaziune fiscală, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova.

Din probele administrate în cauză, există indicii că inculpaţii din dosarul evaziunii au desfăşurat, în perioada 2012 - 2013, operaţiuni comerciale nereale, cu societăţi de tip fantomă, operaţiuni pe care le-au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…