Ședință de guvern: Pe agendă, stabilirea salariului minim și normele de implementare a programului Prima Casă

Ședință de guvern: Pe agendă, stabilirea salariului minim și normele de implementare a programului Prima Casă

Guvernul discută, miercuri, în ultima ședință din acest an, proiectul de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, precum și alte proiecte, cum ar fi modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a Programului "Prima casă".

Executivul are pe agendă ordonanțe de urgență pentru prelungirea valabilității licențelor de traseu și a programului de transport, în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între București și localitățile județului Ilfov, pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum și pentru prorogarea unor termene din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România.

Guvernul mai discută și un proiect de hotărâre de suplimentarea numărului maxim de posturi ale Direcției Naționale Anticorupție, dar și pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Alte proiecte înscrise pe ordinea de zi a ședinței se referă la ordonanța de urgență pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, dar și pentru prorogarea termenului prevăzut la art. III din Legea 91/2005 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Guvernul discută și proiectele de hotărâre privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, pentru aprobarea cotei anuale obligatorii de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie, care beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi, pentru anul 2016.

Se mai află pe agendă proiectele de hotărâre privind utilizarea fondurilor alocate din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru decontarea cheltuielilor publice eligibile aferente operațiunilor de urgență întreprinse în scopul înlăturării pagubelor provocate de inundațiile din primăvara și vara anului 2014 și privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinația de locuință de serviciu și imobilelor cu destinația de locuință, propuse în vederea vânzării, din fondul locativ administrat de Regia Autonomă "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" pentru anul 2016.

AGERPRES  www.agerpres.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...