Ședință de guvern: Pe agendă, stabilirea salariului minim și normele de implementare a programului Prima Casă

Guvernul discută, miercuri, în ultima ședință din acest an, proiectul de hotărâre pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, precum și alte proiecte, cum ar fi modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a Programului "Prima casă".

Executivul are pe agendă ordonanțe de urgență pentru prelungirea valabilității licențelor de traseu și a programului de transport, în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între București și localitățile județului Ilfov, pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum și pentru prorogarea unor termene din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România.

Guvernul mai discută și un proiect de hotărâre de suplimentarea numărului maxim de posturi ale Direcției Naționale Anticorupție, dar și pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal.

Alte proiecte înscrise pe ordinea de zi a ședinței se referă la ordonanța de urgență pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, dar și pentru prorogarea termenului prevăzut la art. III din Legea 91/2005 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Guvernul discută și proiectele de hotărâre privind metodologia de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite, pentru aprobarea cotei anuale obligatorii de energie electrică produsă din surse regenerabile de energie, care beneficiază de sistemul de promovare prin certificate verzi, pentru anul 2016.

Se mai află pe agendă proiectele de hotărâre privind utilizarea fondurilor alocate din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru decontarea cheltuielilor publice eligibile aferente operațiunilor de urgență întreprinse în scopul înlăturării pagubelor provocate de inundațiile din primăvara și vara anului 2014 și privind stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinația de locuință de serviciu și imobilelor cu destinația de locuință, propuse în vederea vânzării, din fondul locativ administrat de Regia Autonomă "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" pentru anul 2016.

AGERPRES www.agerpres.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos