Șef din Comisia pentru Controlul Activităților Nucleare, REȚINUT pentru luare de mită

Șef din Comisia pentru Controlul Activităților Nucleare, REȚINUT pentru luare de mită

Șeful Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), Radu Gheorghe, a fost reținut, marți, după ce a fost în flagrant, în timp ce primea mită 2.500 de lei pentru a urgenta emiterea unor autorizații. El află, miercuri, dacă va fi arestat preventiv, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Astfel, achetatorii susțin că el a primit suma de 2.500 de lei pentru ca, în calitatea sa de director în CNCAN, să urgenteze emiterea unor autorizații speciale unei societăți care are ca obiect principal de activitate testări și analize tehnice.

În acest context, Radu Gheorghe Viorel este suspectat de procurori că ar condiționa efectuarea inspecțiilor pe teren de către inspectorii aflați în subordinea sa, inspecții ce sunt obligatorii pentru emiterea autorizațiilor în domeniu, și urgentarea emiterii autorizațiilor, de remiterea unor sume de bani cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei.

Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare reprezintă autoritatea națională în domeniul reglementării, autorizării și al controlului activităților nucleare, conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică și se află în subordinea prim-ministrului.

COMUNICAT 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 1 septembrie 2015, a inculpatului RADU VIOREL GHEORGHE, directorul Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită

În ordonanța întocmită de procurori se arată că, în cauză, există date și probe potrivit cărora:

În perioada 31 iulie - 01 septembrie 2015, în calitate de director al Direcției Supraveghere Utilizare Radiații Ionizante din cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), inculpatul Radu Viorel Gheorghe a pretins și primit de la un administrator de societate comercială, denunțător în cauză, sume de bani cuprinse între 2.500 lei și 3.000 lei, în contextul în care a condiționat urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru emiterea a trei autorizații speciale, cu încălcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele și Tarifele pentru Autorizarea și Controlul Activităților Nucleare.
La data de 1 septembrie 2015, inculpatul Radu Viorel Gheorghe a primit de la denunțător , în același scop, suma de 2.500 lei, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 2 septembrie 2015, acesta va fi prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

5 Anchetă în R. Moldova, după ce în sacul diplomatic sigilat venit de la Moscova s-a găsit untură de bursuc