Șeful Direcției Antifraudă din ANAF URMĂRIT PENAL de DNA

Șeful Direcției Antifraudă din ANAF URMĂRIT PENAL de DNA

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva vicepresedintelui ANAF Romeo Florin Nicola, director general al Directiei Generale Antifrauda Fiscala, care este suspectat ca a primit in 2010 cu titlul de mita echivalentul a 5.000 de euro. Acesta a fost audiat miercuri la sediul DNA Ploiesti, unde a spus, raspunzand unor intrebari, ca nu a facut 'niciodata' ceva ce sa i se poata reprosa, potrivit corespondentului Agerpres.

Conform declaratiei sale de avere, Nicolae Romeo Florin detine trei terenuri pe raza judetului Prahova, doua apartamente in municipiul Ploiesti si o casa intr-o localitate din Prahova.

Potrivit declaratiei de avere, sotia lui Romeo Florin Nicolae lucreaza la Directia Finantelor Publice din judetul Prahova. Tot potrivit declaratiei de avere, Romeo Florin Nicolae a fost in 2014 membru in conducerea Companiei Nationale Loteria Romana.

Romeo-Florin Nicolae, fost sef al Autoritatii Nationale a Vamilor, a fost numit in august 2013, de premierul Victor Ponta, la conducerea nou-infiintatei Directii Generale de Antifrauda Fiscala, la propunerea ministrului Finantelor, potrivit Mediafax.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

NICOLAE ROMEO-FLORIN, la data faptelor consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în prezent vicepreședinte A.N.A.F. și director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de consilier superior în cadrul A.N.A.F.- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în vara anului 2010, suspectul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul A.N.A.F. pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere. Decizia de impunere privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova .

Ulterior decizia de impunere a fost desființată parțial de A.N.A.F.- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?