Şeful IPJ Bistriţa-Năsăud, al Poliţiei Rutiere şi al Politiei Năsăud, reţinuţi de DNA

 Seful Politiei Bistrita-Nasaud, Ioan Ovidiu Muresan, seful Politiei Rutiere, Roberto Hasnas si seful Politei Nasaud, Leon Anton Closca, au fost retinuti de procurorii DNA, fiind acuzati ca au pretins si primit, in mod repetat, bani sau bunuri pentru a trece cu vederea nereguli constatate in teren, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, seful Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Ioan Ovidiu Muresan, seful Politiei Rutiere Bistrita-Nasaud si seful Politei Nasaud, Leon Anton Closca, au fost audiati, in noaptea de luni spre marti, la Biroul Teritorial Cluj al DNA, unde s-a decis retinerea lor, urmand sa fie dusi in instanta cu propunerea de arestare preventiva.

Procurorii DNA au descins, luni, la Bistrita si au facut pana seara tarziu perchezitii la Politia Judeteana, la Politia Nasaud si la un post rural de politie, precum si la locuintele celor trei, dar si la mai multe firme.

Conform unor documente ale anchetatorilor, obtinute de Mediafax, comisarul sef Ioan Ovidiu Muresan, inspector sef al IPJ Bistrita-Nasaud, comisarul sef Ioan Ani, seful Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud, comisarul sef Roberto Emil Hasnas, seful Serviciului Politiei Rutiere din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud si inspectorul principal Leon A

Anton Closca, seful Politiei orasului Nasaud, sunt implicati in savarsirea unor acte repetate de coruptie, si anume de pretindere si primire a unor sume de bani si a altor foloase necuvenite, in legatura cu atributiile lor de serviciu, respectiv pentru a indeplini acte contrare indatoririlor de serviciu.

In luna mai 2014, comisarul sef Ioan Muresan a dispus un control inopinat asupra activitatii comisarului sef Ioan Ani, controlul fiind facut de catre adjunctul Ciprian Buta, impreuna cu comisarul Leon Paul Andreica, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Bistrita Nasaud, fiind constatate deficiente in activitatea profesionala a comisarului sef Ani, arata anchetatorii.

Potrivit aceleiasi surse, pentru a evita consemnarea unor aspecte negative in raportul de control si inlocuirea sa din functia detinuta, Ioan Ani ar fi cerut sprijinul omului de afaceri Traian Larionesi, patron al unor firme avand ca obiect de activitate, in principal, exploatari forestiere si proprietar a patru fonduri de vanatoare, cerandu-i sa intervina la cadrele din conducerea IPJ Bistrita Nasaud, in favoarea ofiterului controlat.

In documentele citate se arata ca Larionesi are afaceri importante cu material lemnos si ar beneficia de sprijin din partea lui Muresan si Ani, care, folosindu-si abuziv "prerogativele si puterile" conferite de functiile publice detinute, asigura protejarea activitatilor ilicite ale omului de afaceri si ale firmelor administrate de el.

Anchetatorii sustin ca au date conform carora Traian Larionesi i-ar fi oferit comisarului sef Ioan Muresan, de mai multe ori, diverse bunuri si cadouri, dandu-i o arma de vanatoare marca Blaser, in valoare de circa 17.000 lei. De asemenea, omul de afaceri i-ar fi dat inspectorului sef al IPJ Bistrita-Nasaud un autovehicul de teren Toyota RAV 4, fabricat in anul 1996 si inmatriculat pe numele Lenutei Muresan, sotia ofiterului.

Potrivit anchetatorilor, exista indicii conform carora Muresan si Buta ar fi acceptat solicitarile oamenilor de afaceri mentionati, urmand sa modifice continutul raportului de control, pentru a fi evitata sanctionarea si destituirea din functie a comisarului sef Ioan Ani.

In schimbul protejarii unor oameni de afaceri implicati in activitati ilicite, Ioan Ani ar fi primit de la acestia, in mod gratuit, materiale de constructii pe care le-a utilizat pentru amenajarea unei vile in municipiul Bistrita, zona Valea Jelnei, arata anchetatorii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!