Șeful PNL al CJ Botoșani, condamnat definitiv la închisoare, își pierde și funcția

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu (PNL), a fost condamnat definitv, joi, de Curtea de Apel Suceava, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi uz de fals. Ţurcanu urmează să-şi piardă mandatul prin ordin al prefectului de Botoşani.

Magistraţii suceveni l-au condamnat pe Florin Ţurcanu la şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi la trei luni de închisoare pentru uz de fals. Cele două pedepse au fost contopite, liberalului fiindu-i aplicată pedeapsa cea mai grea, de şase luni de închisoare.

Judecătorii suceveni au decis suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu închisoare pe o durată de doi ani şi şase luni, perioadă care constituie termen de încercare.

Ţurcanu îşi va pierde funcţia de preşeidnte al Consiliului Judeţean Botoşani printr-un ordin care urmează să fie emis de prefectul judeţului, după ce instituţia va fi sesizată de Curtea de Apel Suceava cu privire la rămânerea definitivă a condamnării penale a liderului liberal.

În aceeași zi în care soțul său a fost găsit vinovat, deputata Roxana Anușcă Țurcanu, soția liderului PNL Florin Țurcanu, a renunțat la funcția de președinte al Organizației Județene de Femei a PNL. Locul acesteia a fost luat de Sânziana Secrieru, fiica fostului președinte al PNL Dinu Secrieru.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară