Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, audiat ca martor în dosarul în care Adrian Duicu este acuzat de fapte de corupţie

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, audiat ca martor în dosarul în care Adrian Duicu este acuzat de fapte de corupţie

Potrivit unor surse judiciare, Petre Tobă a fost audiat în calitate de martor după ce numele său apare în stenogramele anchetatorilor.

Procurorii spun că Adrian Duicu s-ar fi folosit de influenţa sa politică pentru a-l promova pe şeful Poliţiei Mehedinţi, Ştefan Ponea, într-o funcţie importantă în Ministerul de Interne.

Adrian Duicu ar fi mers la Guvern în iunie 2013 pentru a rezolva această problemă. Acesta l-ar fi sunat pe Ştefan Ponea chiar din cabinetul premierului, spunându-i acestuia că Victor Ponta l-a chemat pe Petre Tobă la Guvern, arată procurorii.

În momentul în care chestorul s-a prezentat la Guvern, şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi i-ar fi cerut promovarea în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Ministerul de Interne.

Victor Ponta a declarat pe 18 aprilie că nu s-a întâlnit niciodată cu Adrian Duicu în cabinetul său de la Palatul Victoria, iar tot ce s-a spus legat de acest subiect a fost o înscenare.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Pe cine trage Duicu după el. Nume importante în dosar, legături periculoase

Mai multe nume importante din administraţia centrală şi din Justiţie apar ca participanţi la activitatea infracţională a preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, arată magistratul care a dispus arestarea preventivă.

Baronul din Mehedinţi, Adrian Duicu, făcea trafic de influenţă la Guvern pentru şeful poliţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, s-ar fi folosit de relaţiile sale pentru a influenţa autorităţile publice centrale, începând cu membri ai Guvernului României şi demnitari de la vârful Ministerului Afacerilor Interne. Principalul scop ar fi fost acela de a-l promova pe şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, care la rândul lui urma să-l ajute în dosarul în care baronul este acuzat de incompatibilitate.

Mehedinţi - câmp de luptă între doi baroni locali: Duicu şi Stănişoară

Judeţul Mehedinţi a ajuns în ultimii ani un adevărat ring de box în care doi baroni locali, Mihai Stănişoară şi Adrian Duicu, îşi dispută influenţa în Drobeta Turnu Severin şi

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...