Șeful Serviciului Secret de Informații britanic, Alex Younger, primit de către prim-ministrul interimar, Gabriel Oprea

Șeful Serviciului Secret de Informații britanic, Alex Younger, primit de către prim-ministrul interimar, Gabriel Oprea

Prim-ministrul interimar, Gabriel Oprea, l-a primit marți, la Palatul Victoria, pe șeful Serviciului Secret de informații britanic, Alex Younger.

"Cu acest prilej a fost apreciată cooperarea excelentă în plan bilateral pe tematica de interes comun a instituțiilor din comunitatea de informații a României și cea a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și au fost discutate aspecte ale evoluțiilor regionale în planul securității, inclusiv în zona Mării Negre. Prim-ministrul interimar, domnul Gabriel Oprea și demnitarul britanic au apreciat nivelul înalt de încredere stabilit intre instituțiile omoloage", relevă un comunicat difuzat de Biroul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, a fost evidențiată "colaborarea eficientă în prevenirea și combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetățenilor din cele două state sau care sunt îndreptate împotriva membrilor NATO și ai Uniunii Europene".

În cadrul întrevederii, a fost subliniată susținerea pe care Guvernul României o acordă consolidării dimensiunilor de cooperare specifică, la nivel instituțional, cu partenerii strategici ai României din comunitatea Euro-Atlantică, adaugă comunicatul menționat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria