Senat: Prevederile referitoare la impozitarea bacșișului, eliminate din OUG 8/2015

Senat: Prevederile referitoare la impozitarea bacșișului, eliminate din OUG 8/2015

Prevederile referitoare la impozitarea bacșișului au fost eliminate, miercuri, de plenul Senatului, prin amendarea OUG 8/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

OUG 8/2015, în forma adoptată de Guvern, definea bacșișul și stabilea evidențierea acestui tip de venit pe bonul fiscal.

Alte prevederi ale ordonanței, rămase în vigoare, se referă la aplicarea principiului de înregistrare electronică și control automat pentru tarifele de trecere, în mod similar rovinietei, stabilirea sectoarelor de drum și podurilor pe care se aplică tarife de trecere.

De asemenea, proiectul de aprobare a OUG 8/2015 se referă și la sancțiunile aplicate operatorului economic care a fost găsit fără aparat de marcat electronic fiscal.

Proiectul de aprobare a ordonanței, care a fost adoptat de Senat cu 52 de voturi "pentru", nouă "împotrivă" și o abținere, va fi supus dezbaterii Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, pe 18 mai, la "ora Guvernului" din Camera Deputaților, că impozitarea bacșișului a fost adoptată în contextul controalelor ANAF din acest an, dar s-a luat decizia renunțării "definitive" la această măsură după o nouă consultare cu reprezentanții industriilor de profil.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…