Senat: Prevederile referitoare la impozitarea bacșișului, eliminate din OUG 8/2015

Prevederile referitoare la impozitarea bacșișului au fost eliminate, miercuri, de plenul Senatului, prin amendarea OUG 8/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative.

OUG 8/2015, în forma adoptată de Guvern, definea bacșișul și stabilea evidențierea acestui tip de venit pe bonul fiscal.

Alte prevederi ale ordonanței, rămase în vigoare, se referă la aplicarea principiului de înregistrare electronică și control automat pentru tarifele de trecere, în mod similar rovinietei, stabilirea sectoarelor de drum și podurilor pe care se aplică tarife de trecere.

De asemenea, proiectul de aprobare a OUG 8/2015 se referă și la sancțiunile aplicate operatorului economic care a fost găsit fără aparat de marcat electronic fiscal.

Proiectul de aprobare a ordonanței, care a fost adoptat de Senat cu 52 de voturi "pentru", nouă "împotrivă" și o abținere, va fi supus dezbaterii Camerei Deputaților, cu rol decizional în acest caz.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, pe 18 mai, la "ora Guvernului" din Camera Deputaților, că impozitarea bacșișului a fost adoptată în contextul controalelor ANAF din acest an, dar s-a luat decizia renunțării "definitive" la această măsură după o nouă consultare cu reprezentanții industriilor de profil.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!