Sibiu: Iohannis a demisionat și din funcția publică din AGA a SC APĂ CANAL, vizată de procesul cu ANI

Sibiu: Iohannis a demisionat și din funcția publică din AGA a SC APĂ CANAL, vizată de procesul cu ANI

Președintele ales, Klaus Iohannis, și-a depus marți demisia din funcția de primar al municipiului Sibi, dar și din celelalte funcții publice deținute, inclusiv cea de reprezentant în AGA a societății comerciale SC APĂ CANAL SA Sibiu, vizată de procesul cu Agenția Națională de Integritate.

"Subsemnatul, Klaus Werner Iohannis, (...) începând cu data de 02 decembrie 2014, demisionez din calitatea de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară APĂ Sibiu, reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a SC APĂ CANAL SA Sibiu, din calitatea de membru în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, precum și din orice altă funcție publică pe care o dețin sau pentru care am fost mandatat de Consiliul Local al Municipiului Sibiu/Municipiul Sibiu. Vă mulțumesc pentru colaborare!", a scris Klaus Iohannis textul demisiei, acceptată marți de consilierii municipali din Sibiu.

Klaus Iohannis a anunțat marți, într-o conferință de presă, că și-a depus mandatul de primar al municipiului Sibiu.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deține simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA.

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Klaus Iohannis se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan atât funcția de primar al municipiului Sibiu, cât și calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu (începând cu 30.04.2009 și până în prezent) și SC Piețe SA (începând cu 05.08.2010 și până în prezent), încălcând dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", preciza ANI.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanța supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, pe 25 noiembrie, în principiu judecarea recursului declarat de Agenția Națională de Integritate în dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va începe pe 14 ianuarie.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro