Sibiu: Iohannis a demisionat și din funcția publică din AGA a SC APĂ CANAL, vizată de procesul cu ANI

Președintele ales, Klaus Iohannis, și-a depus marți demisia din funcția de primar al municipiului Sibi, dar și din celelalte funcții publice deținute, inclusiv cea de reprezentant în AGA a societății comerciale SC APĂ CANAL SA Sibiu, vizată de procesul cu Agenția Națională de Integritate.

"Subsemnatul, Klaus Werner Iohannis, (...) începând cu data de 02 decembrie 2014, demisionez din calitatea de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară APĂ Sibiu, reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor a SC APĂ CANAL SA Sibiu, din calitatea de membru în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, precum și din orice altă funcție publică pe care o dețin sau pentru care am fost mandatat de Consiliul Local al Municipiului Sibiu/Municipiul Sibiu. Vă mulțumesc pentru colaborare!", a scris Klaus Iohannis textul demisiei, acceptată marți de consilierii municipali din Sibiu.

Klaus Iohannis a anunțat marți, într-o conferință de presă, că și-a depus mandatul de primar al municipiului Sibiu.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deține simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA.

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Klaus Iohannis se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține simultan atât funcția de primar al municipiului Sibiu, cât și calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu (începând cu 30.04.2009 și până în prezent) și SC Piețe SA (începând cu 05.08.2010 și până în prezent), încălcând dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", preciza ANI.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanța supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, pe 25 noiembrie, în principiu judecarea recursului declarat de Agenția Națională de Integritate în dosarul în care Klaus Iohannis a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va începe pe 14 ianuarie.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Androneasca, la pușcărie! „Dă-l în morții lui! Futu-i gâtu’ mă-sii!”. Stenograme DNA / Cum l-a executat Mafia P…

5 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima