Sibiu: Un nou coordonator al Programului Național de Oncologie, după ancheta DNA

Alina Camelia Cătană a fost numită coordonator al Programului Național de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Sibiu, înlocuind-o pe șefa Secției de Oncologie, dr. Valeria Văleanu, care a demisionat după ancheta declanșată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

"Vă informăm că, începând cu data de 6 august 2015, dna. Dr. Cătană Alina Camelia, medic primar specialitatea hematologie, a fost numită coordonator al Programului Național de Oncologie în cadrul SCJU Sibiu, prin Decizia cu nr. 805/ 06.08.2015 a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Dr. Vasile Spinean. Medicul coordonator monitorizează modul de derulare a programului național de oncologie, urmărește respectarea obligațiilor asumate prin contractul încheiat cu CJAS pentru acest program și informează permanent conducerea spitalului cu privire la derularea programului", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de SCJU Sibiu.

Potrivit sursei citate, dr. Alina Cătană este, de asemenea, și coordonatorul subprogramului sindrom SIDPU (sindromul de imunodeficiență primară), în cadrul Programului Național de Diagnostic și Tratament pentru Boli Rare.

"Ținând cont de importanța Programului Național de Oncologie pentru pacienții instituției noastre, am dorit identificarea rapidă a unei persoane care să preia coordonarea să și ne bucurăm să anunțăm că am numit-o pe dna dr. dr. Alina Cătană, care va prelua integral toate atribuțiile legate de program, astfel încât acesta să se deruleze fără sincope, ca și până acum, iar pacienții să beneficieze de tratamentul corespunzător", a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Vasile Spinean.

Un număr de 593 de pacienți au beneficiat de Programul Național de Oncologie, în primul semestru al anului, în cadrul spitalului sibian.

Dr. Valeria Văleanu a demisionat imediat după începerea scandalului în care sunt implicate firme de medicamente și medici oncologi. Aceasta a demisionat după percheziția făcută acasă și în cabinetul ei, de către procurorii DNA.

Ancheta DNA privind corupția din domeniul farmaceutic ar viza 11 firme importante, printre care mari producători de medicamente, au declarat la finalul lunii iulie, pentru AGERPRES, surse judiciare.

În acest dosar, au fost efectuate percheziții în București și în județele Ilfov, Sibiu, Mureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Timiș, faptele fiind săvârșite în perioada 2012 — 2015, conform DNA. Sursele judiciare arată că ar fi implicați șefi de clinici și secții de oncologie, medici specialiști oncologi, coordonatori și responsabili ai Programului Național de Sănătate — subprogramul oncologie, precum și un președinte al Comisiei de oncologie, un inspector la DSP Mureș, care controlează farmacii, și peste 10 reprezentanți zonali ai firmelor de medicamente. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări