Sindicaliștii de la 'Loto' au încheiat acțiunea de pichetare; liderii organizației au fost chemați la negocieri

Mai mulți reprezentanți ai Sindicatului Liber 'Loto' din cadrul CN Loteria Română SA au pichetat luni, în intervalul orar 10,00 - 12,00, sediul central al companiei din București, fiind nemulțumiți de nivelul scăzut al salarizării pentru majoritatea angajaților.

'Am decis să ieșim azi (luni, n.r.) în stradă deoarece salariile personalului care lucrează în agențiile loto n-au mai fost majorate de opt ani. În momentul de față, acești oameni primesc un salariu de 1.050 lei, care va rămâne neschimbat și după data de 1 iulie. Dorim majorarea salariilor personalului din teritoriu, având în vedere că în ^turnul de fildeș^, reprezentat de sediul central al Loteriei Române, s-au făcut în continuare angajări, în majoritatea cazurilor pe salarii mult mai mari decât media națională din domeniu. Este prima acțiune de pichetare pe care o organizăm în istoria pre și post-revoluționară a Loteriei, însă dacă revendicările noastre nu vor fi soluționate, nu ne vom opri aici. Intenționăm să protestăm, la o dată ulterioară, în fața sediului Ministerului de Finanțe, instituție care este responsabilă de funcționarea Loteriei', a spus Călin Cociș, președintele Sindicatului Liber 'Loto'.

La finalul acțiunii de pichetare, acesta a fost chemat să participe la negocieri cu directorul interimar al CN Loteria Română, Dănuț Sporea.

Între orele 10,00-12,00, sindicaliștii din țară au purtat banderole albe, în semn de solidarizare cu colegii de la București. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 ULTIMA ORĂ Dorinel Umbrărescu va construi și drumul expres Brăila-Galați, după ce a câștigat contractul de 371…

4 Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat p…

5 Se întoarce foaia? Gunoiul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan, chemat de procurori cu înregistrările difuzate…