Sindicaliştii Poştei Române anunţă patru zile de proteste

Sindicaliştii Poştei Române anunţă patru zile de proteste

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a anunţat, marţi, că vor fi organizate patru zile de proteste care urmăresc, în principal, demiterea conducerii instituţiei şi creşterea salariilor personalului cu 20 la sută.

Sindicaliştii Poştei Române anunţă patru zile de proteste (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit liderului Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu , prima zi de proteste a fost stabilită pentru miercuri, când, începând cu ora 11.00, angajaţii vor picheta prefecturile din toată ţara, iar în Bucureşti protestul va avea loc în faţa sediului central al Poştei Române.

A doua zi de proteste va avea loc duminică, începând cu ora 10.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde, potrivit organizatorilor, urmează se se strângă în jur de 5.000 de oameni.

Marţi, 13 mai, va fi grevă japoneză în toată ţara, iar două zile mai târziu oamenii vor ieşi din nou în stradă şi vor picheta, de ora 10.00, sediile Oficiilor Judeţene de Poştă şi sediul Poştei Române din Capitală.

Brătianu a anunţat că, după cele patru zile de proteste, în perioada 12-16 mai va avea loc o "amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor", iar în cazul în care solicitările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţii structurilor de conducere, vor intra în greva foamei.

Sindicaliştii cer demiterea directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe şi a oamenilor aduşi de aceştia. Totodată, sindicaliştii solicită creşterea salariilor cu 20 la sută, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziţionarea de uniforme şi genţi poştale, precum şi angajarea de personal pe locurile vacante.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”