Sinod: Legea cimitirelor nu obligă la separare confesională, nu-şi pierd locul cei ce părăsesc cultul

Sinod: Legea cimitirelor nu obligă la separare confesională, nu-şi pierd locul cei ce părăsesc cultul

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române enumeră, printre motivele pentru care a cerut amânarea intrării în vigoare a Legii cimitirelor, că aceasta nu obligă la separare confesională într-un cimitir privat şi părăsirea cultului nu duce la pierderea dreptului de concesiune asupra locului de veci.

Sinod: Legea cimitirelor nu obligă la separare confesională, nu-şi pierd locul cei ce părăsesc cultul (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Legea 102 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare va intra în vigoare în 90 de zile de la adoptare, respectiv în data de 9 octombrie 2014.

"Sfântul Sinod a luat act cu îngrijorare de adoptarea Legii nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane şi serviciile funerare, act normativ deficitar şi ambiguu în multe privinţe, având ca principală motivaţie crearea cadrului legislativ pentru înfiinţarea de cimitire private, de către operatori economici, dar care nu reglementează corespunzător problemele generate prin noutăţile aduse. De aceea, Sfântul Sinod solicită Guvernului şi Parlamentului României să amâne intrarea în vigoare a acestei legi în vederea modificării şi completării acestui act normativ", a precizat instituţia, marţi, într-un comunicat.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...