Sistemul de taxare în energie și resurse naturale și exploatările din Marea Neagră, discutate de Iohannis cu șeful OMV

Sistemul de taxare în energie și resurse naturale și exploatările din Marea Neagră, discutate de Iohannis cu șeful OMV

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu o delegație OMV, condusă de directorul general al companiei, Rainer Seele, cu care a discutat despre viitorul sistem de taxare în domeniul energiei și resurselor naturale și exploatările din Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul întrevederii s-au prezentat activitatea grupului și prioritățile pentru următoarea perioadă, cele mai importante proiecte regionale, precum și perspectivele piețelor de țiței și gaze naturale în anul 2016.

Pe agenda discuției s-a aflat și importanța viitorului sistem de taxare din domeniul energiei și resurselor naturale, fiind subliniată necesitatea predictibilității fiscale, într-un cadru stimulativ și avantajos, atât pentru investitori, cât și pentru stat, precizează sursa citată.

Totodată, a fost reiterată importanța majoră a parteneriatului dintre OMV Petrom și Exxon-Mobile privind exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

"În contextul proiectelor regionale în domeniul energiei, România își manifestă interesul față de proiectul BRUA (Bulgaria — România — Ungaria — Austria), coridor care ar asigura României oportunități suplimentare în privința exportului regional de gaz", se arată în comunicatul citat.

Administrația Prezidențială arată că întâlnirea a consfințit un bun prilej pentru a reînnoi angajamentul de cooperare și dialog între OMV și statul român, pentru consolidarea rezultatelor pe termen scurt și valorificarea durabilă a cooperării economice, pe bază de încredere și beneficii mutuale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…