Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Slujbă de pomenire pentru victimele incendiului, oficiată de un sobor de nouă preoți în fața clubului Colectiv

Un sobor de nouă preoți, condus de Marius Cojocaru, paroh al Bisericii Sfântul Nicolae Broșteni, a oficiat marți seară, în fața clubului Colectiv, o slujbă de pomenire pentru victimele incendiului de la sfârșitul săptămânii trecute. La slujbă a fost prezent și un cor din partea Patriarhiei Române.

Preoții i-au amintit în rugăciunile lor atât pe cei care au murit în incendiul din club, cât și pe cei care acum se află internați în spitale.

"Să nu-i uităm și pe cei care acum se chinuiesc pe paturile spitalelor. O să rostim o rugăciune pentru însănătoșirea lor", au spus preoții.

La locul tragediei, preoții au adus și o troiță în amintirea victimelor din clubul Colectiv, care a fost sfințită la finalul slujbei.

"Această troiță este în memoria tinerilor care au murit cu moarte năprasnică aici. Va rămâne pe locul acesta până când am înțeles că autoritățile locale vor să ridice un monument în piațeta aceasta. Dar important este că am pus noi aici o cruce și locul acesta o să amintească mereu de ceea ce am trăit cu toții în ultimele zile", a afirmat unul dintre preoți, la finalul slujbei de sfințire.

În opinia sa, ceea ce s-a întâmplat în club Colectiv a fost ''un moment foarte complicat pentru toată lumea''. ''Sincer vă spun că ne-a fost greu să gestionăm acest moment cu toții și mulți dintre noi s-au lăsat pradă emoțiilor foarte puternice, dar acum începem să ne așezăm sufletește și toată durerea și toată frustrarea pe care am simțit-o sufletește să o transformăm în ceva bun, în ceva care să schimbe vremurile acestea năpraznice pe care le trăim cu toții", a declarat preotul.

De asemenea, el a ținut să sublinieze că tinerii care merg în cluburi nu sunt "sataniști" și că locul în care aceștia au murit "va rămâne, probabil, un simbol al libertății de exprimare''.

"Și eu am fost tânăr, am fost și eu student, am intrat în club și nu mi-aș fi dorit ca viața mea să sfârșească acolo, într-un astfel de loc. Nu cred că acești tineri care au murit aici au făcut ceva rău, nu cred că au fost sataniști, nu cred că au greșit cu ceva, ci cred în primul rând că locul acesta a fost un loc într-adevăr unde au putut să cânte și să se exprime liber. Locul acesta va rămâne, probabil, un simbol al libertății de exprimare, pentru că acești tineri au reușit să spună ceva cu prețul vieții lor, anume că țara asta trebuie schimbată și noi toți avem datoria să o schimbăm. Dumnezeu să-i odihnească și să-i pomenim cu toții!", a mai spus preotul de la parohia Sfântul Nicolae Broșteni.

La slujbă au participat aproximativ 500 de persoane — tineri, adulți și vârstnici — venite în fața clubului Colectiv pentru a aprinde o lumânare în memoria tinerilor decedați. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primul semn că PSD stă prost. Dragnea, la Antena 3: Am auzit un zvon că ar vrea să încerce o fraudă la s…

2 Citiți și voi ce MĂCEL e în PSD! Ăștia au luat-o razna, oameni buni, puterea le-a luat mințile!

3 VIDEO Repetentul clasei candidează la europarlamentare: „Vrei să mă ajuți? Stai acasă!” / Mircea Bravo, un nou v…

4 ALERTĂ Ambasada Danemarcei, mesaj pentru Dragnea: „Va fi o duminică fierbinte. Şi după? Posibil să fie mai răc…

5 VIDEO Priviți ce s-a întâmplat la Sibiu! Ecaterina Andronescu, pusă pe fugă de sibieni! „Vă luați de domnul La…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan