Slujbe de pomenire a eroilor din decembrie 1989 la toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate

Slujbe de pomenire a eroilor din decembrie 1989 la toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate

O slujbă de pomenire a celor care au murit la Revoluția din decembrie 1989 va fi oficiată marți în toate bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate ale Patriarhiei Române, informează un comunicat al biroului de presă al Patriarhiei remis vineri AGERPRES. La Catedrala patriarhală, slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 va fi oficiată după Sfânta Liturghie, de la ora 12,00, informează sursa citată.

De asemenea, în zilele de 21, 22 și 23 decembrie, la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară, ierarhi, preoți și diaconi vor oficia slujbe de pomenire a celor care și-au jertfit viața în urmă cu 26 de ani.

În București, slujbe de pomenire ale eroilor din decembrie 1989 vor fi oficiate la troița din cimitirul Eroilor Tineri (cartierul Pieptănari, sector 4), la troițele de la Piața Universității, Piața Romană, Radio și Televiziune, Monumentul pentru cinstirea Eroilor Revoluției (Piața Revoluției), Monumentul Eroilor căzuți la Revoluție (bulevardul Timișoarei, sector 6) și la Monumentul Eroilor Jandarmi (Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni), se arată în comunicatul Patriarhiei Române.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…