Şofer cu alcoolemie de 2,00 la mie care a omorât doi tineri într-un accident, condamnat cu suspendare

Şofer cu alcoolemie de 2,00 la mie care a omorât doi tineri într-un accident, condamnat cu suspendare

Şoferul unui microbuz implicat într-un grav accident rutier în Vaslui, soldat cu moartea a doi tineri şi rănirea altor şase, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, tânărul de 29 de ani aflat la volan având o alcoolemie de 2,00 la mie în momentul producerii accidentului.

Judecătoria Bârlad l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe Dragoş Sebastian Mocanu pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce tânărul de 29 de ani a provocat un grav accident de circulaţie, soldat cu moartea a doi tineri şi rănirea altor şase, informează MEDIAFAX.

O dată cu pronunţarea sentinţei, magistraţii bârlădeni au dispus "punerea de îndată în libertate a inculpatului", care fusese arestat preventiv, tot de Judecătoria Bârlad, la o zi după producerea accidentului, respectiv pe 2 decembrie 2013.

La baza hotărârii de arestare preventivă luată de magistraţii bârlădeni la acea dată a stat rezultatul analizei probelor biologice prelevate de la conducătorul auto la scurt timp de la producerea accidentului, conform căruia şoferul avea o alcoolemie de două grame/litru alcool pur în sânge, adică de două ori şi jumătate mai mare decât limita legală maxim admisă.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţişti, Dragoş Sebastian Mocanu, aflat la volanul unui microbuz, a pierdut controlul asupra direcţiei într-o curbă uşoară la stânga, a intrat într-un cap de pod, după care maşina s-a răsturnat în şanţul de pe partea dreaptă a drumului comunal Grăjdeni - Fruntişeni.

În urma accidentului, doi tineri, de 18 şi 22 de ani, au murit pe loc, iar alţi cinci pasageri din microbuz, cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani, au fost răniţi, la fel ca şi conducătorul microbuzului.

Iniţial, poliţiştii au spus că sunt patru persoane rănite, însă, în urma extinderii cercetărilor, au stabilit că mai existau două victime, care au fugit de la locul accidentului, acestea fiind găsite ulterior în localitatea Fruntişeni şi transportate la spitalul din Bârlad.

Microbuzul implicat în accident era unul particular, fiind înmatriculat în străinătate. Toţi pasagerii din maşină, la fel ca şi conducătorul auto, erau din localitatea Fruntişeni, accidentul având loc la un kilometru de intrarea în sat.

Cei opt tineri petrecuseră toată ziua la iarbă verde de 1 Decembrie, iar la întoarcerea spre casă au mai oprit la o discotecă din localitatea Grăjdeni, unde au consumat băuturi alcoolice.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Ce înseamnă Anul Iepurelui de Apă pentru semnul tău zodiacal chinezesc?

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”