Sondaj Avangarde: 76% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actuala clasă politică

Sondaj Avangarde: 76% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actuala clasă politică

Trei sferturi dintre bucureșteni (76%) se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actuala clasă politică, arată o cercetare sociologică realizată în Capitală, în perioada 2 - 15 iunie, de grupul de studii socio - comportamentale Avangarde.

Potrivit sondajului, remis luni AGERPRES, doar 17% dintre locuitorii Capitalei se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de clasa politică, în vreme ce 7% nu pot aprecia sau nu răspund pe această temă.

Președintele Klaus Iohannis conduce în topul încrederii bucureștenilor în politicieni cu 65%, urmat de Sorin Oprescu — 47%, Ecaterina Andronescu — 44%, Victor Ponta — 39%, Călin Popescu Tăriceanu — 38%, Monica Macovei — 28%, Ludovic Orban — 22%, Alina Gorghiu — 20%, Traian Băsescu — 17% și Teodor Atanasiu — 14%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.400 de persoane, de 18 ani și peste, prin metoda față-în-față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a Bucureștiului, iar eroarea maximă tolerată este de plus/minus 2,62%, pentru un interval de încredere de 95%.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD