Sondaj Avangarde: 76% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actuala clasă politică

Sondaj Avangarde: 76% dintre bucureșteni sunt nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actuala clasă politică

Trei sferturi dintre bucureșteni (76%) se declară nemulțumiți și foarte nemulțumiți de actuala clasă politică, arată o cercetare sociologică realizată în Capitală, în perioada 2 - 15 iunie, de grupul de studii socio - comportamentale Avangarde.

Potrivit sondajului, remis luni AGERPRES, doar 17% dintre locuitorii Capitalei se declară mulțumiți și foarte mulțumiți de clasa politică, în vreme ce 7% nu pot aprecia sau nu răspund pe această temă.

Președintele Klaus Iohannis conduce în topul încrederii bucureștenilor în politicieni cu 65%, urmat de Sorin Oprescu — 47%, Ecaterina Andronescu — 44%, Victor Ponta — 39%, Călin Popescu Tăriceanu — 38%, Monica Macovei — 28%, Ludovic Orban — 22%, Alina Gorghiu — 20%, Traian Băsescu — 17% și Teodor Atanasiu — 14%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.400 de persoane, de 18 ani și peste, prin metoda față-în-față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a Bucureștiului, iar eroarea maximă tolerată este de plus/minus 2,62%, pentru un interval de încredere de 95%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia