Sondaj Inscop: Românii au cea mai mare încredere în NATO, apoi în ONU și UE

Sondaj Inscop: Românii au cea mai mare încredere în NATO, apoi în ONU și UE

Românii au cea mai mare încredere în NATO, apoi ONU și UE în ceea ce privește instituțiile internaționale, relevă un sondaj Inscop dat publicității marți.

Potrivit cercetării, NATO se bucură de încredere multă și foarte multă din partea a 60,7% dintre români, depășind în premieră pragul de 60%, față de 55% în luna februarie.

Pe locul secund al topului încrederii în instituțiile internaționale se situează ONU, cu 56,2% încredere multă și foarte multă (51,9% în februarie), iar locul al treilea este ocupat de UE, cu 55,5% încredere multă și foarte multă (51,7% în februarie). Comisia Europeană se plasează pe locul al patrulea, cu 50,2% (47,9% în februarie), urmată de Parlamentul European — 48,3% (46,2%, în februarie).

Pe ultimele locuri continuă să se afle Banca Mondială, cu 39,2% (37,5% în februarie) și FMI — 33% (29,5% în februarie).

Barometrul a fost realizat de Inscop Research la comanda Adevărul în perioada 23-30 aprilie. Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...