Sorin Frunzăverde, audiat la DNA în dosarul de corupţie

Sorin Frunzăverde, audiat la DNA în dosarul de corupţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a venit la DNA, vineri, fiind citat pentru a fi audiat în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie care ar fi fost comise în 2014.

Liberalul Sorin Frunzăverde a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 11.00, acesta refuzând să facă declaraţii privind dosarul în care a fost citat de către procurori.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost citat de anchetatori la audieri în dosarul în care joi au fost făcute percheziţii la biroul lui Frunzăverde de la CJ şi la locuinta acestuia din municipiul Reşiţa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin declara, pentru MEDIAFAX, că a fost informat că ancheta ar avea legătură cu turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

"Eu nu sunt în Reşiţa, dar am aflat de la cei care fac percheziţiile că sunt percheziţionat pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Nu mi-au spus mai mult la telefon. Nu m-au chemat să vorbesc cu procurorii, am desemnat reprezentanţi", a declarat corespondentului MEDIAFAX Sorin Frunzăverde.

Percheziţiile de joi au avut loc la doar două zile după ce procurorii DNA au percheziţionat şi biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Gheorghioni, un apropiat al lui Sorin Frunzăverde. Ionesie Gheorghioni, acuzat de trafic de influenţă, a fost arestat pentru 29 de zile, în urma unei decizii luate miercuri de judecătorii Tribunalului Timiş, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Timişoara.

Potrivit anchetatorilor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a pretins 10% din valoarea unor contracte de întreţinere de drumuri de la CamandImpex Reşiţa, firma cu care CJ avea contracte din 2013, tranşele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de către reprezentanţii societăţii.

Sorin Frunzăverde s-a născut în 26 aprilie în 1960 în oraşul Bocşa, judeţul Caraş-Severin. El a intrat în politică imediat după Revoluţia din 1989, ajungând în anul 1993 preşedintele Partidului Democrat, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2012, când a ales să părăsească acest partid pentru a se înscrie în PNL.

Din data de 7 aprilie 2012, Frunzăverde ocupă funcţia de vicepreşedinte al PNL la nivel naţional.

Sorin Frunzăverde este inginer de meserie şi a obţinut două doctorate: în anul 2000 un doctorat în Management la Universitatea de Vest din Timişoara şi altul în anul 2004 în Ştiinţe Militare obţinut la Universitatea Naţională de Apărare.

În perioada 1985 - 1991 a fost inginer la Combinatul Siderurgic din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, iar din anul 1992 până în 1996 a fost ales consilier judeţean al judeţului Caraş-Severin. În perioada 1991- 1996 a mai ocupat şi funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin.

În următorul mandat, timp de un an, în perioada 1996-1997 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, iar din 1997 până în anul 1998 a fost ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, în perioada aprilie-decembrie 1998 fiind ministrul Turismului. În ultimii doi ani de mandat, între anii 1998 - 2000, Frunzăverde s-a întors pe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, iar în perioada martie - decembrie 2000 a fost din nou ministru, de data aceasta al Apărării Naţionale.

În mandatul 2000-2004 a fost ales deputat de Caraş-Severin, iar din 2004 până în 2006 a ocupat din nou fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş- Severin. S-a întors apoi la Ministerul Apărării pentru mai puţin de un an, în perioada octombrie 2006 - aprilie 2007.

Sorin Frunzăverde a fost şi parlamentar european în perioada decembrie 2007 - iunie 2008. În 20 iunie 2008, până la final de mandat, în 2012 a ocupat din nou fotoliul de preşedinte al CJ Caraş-Severin. În iunie 2012, a fost reales pe aceeaşi funcţie pe care o ocupă şi în prezent, cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…