Sorin Lazăr, primul parlamentar condamnat definitiv pentru conflict de interese

Sorin Lazăr, primul parlamentar condamnat definitiv pentru conflict de interese

Senatorul PSD de Iași Sorin Lazăr a fost astăzi condamnat definitiv la șase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat de conflict de interese, pentru că și-a angajat fiul la cabinetul parlamentar. Decizia definitivă vine la nici o lună de la prima decizie pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, motivul pentru care procesul a decurs rapid fiind acela că parlamentarul și-a recunoscut fapta, beneficiind, astfel, și de o reducere cu o treime a pedepsei.
Inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au început cercetările în acest caz în 2011, constatând că senatorul a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Mihai Lazăr, în perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011, în cadrul Biroului Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 24 Iaşi. Fiul lui Sorin Lazăr ar fi obţinut, în baza acestui contract, 6.434 de lei. ANI a sesizat ulterior Parchetul General, senatorul fiind trimis în judecată.
Alte 15 cazuri în care deputați și senatori sunt judecați pentru că și-au angajat la cabinet rude ar mai fi la acest moment pe rolul instanței, informează Digi24, însă acestea sunt departe de pronunțarea unei sentințe.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?