Stațiile RATB, neaccesibile din cauza mormanelor de zăpadă; trotuarele, impracticabile

Deplasarea cu mijloacele de transport public în comun a fost duminică o adevărată aventură, în majoritatea sectoarelor din Capitală, din cauza mormanelor de zăpadă neridicate de către autoritățile locale. În perimetrul majorității stațiilor RATB, bucureștenii nu au avut practic unde pune piciorul pentru a se putea urca în condiții de siguranță în mașini sau troleibuze, din cauza apei și a zăpezii nestrânse de utilajele de deszăpezire. Mai mult, au existat refugii de tramvai acoperite complet de zăpadă.

De asemenea, circulația pe trotuare, chiar și pe cele din zonele centrale din București, a fost aproape imposibilă, acestea fiind acoperite integral de zăpadă.

În cursul zilei de duminică, Primăria Capitalei a anunțat, încă de la primele ore, că peste 450 de utilaje acționează în București pentru deszăpezire.

În aceeași zi, Poliția Capitalei a sancționat contravențional operatorii economici cu atribuții în deszăpezire, invocând curățarea defectuoasă a carosabilului pe arterele principale destinate transportului în comun, accesului în instituții publice, de sănătate, de alimentație publică, de asigurare a energiei electrice și termice, dar și lipsa intervenției la deszăpezire pe străzile secundare.

Potrivit unui comunicat remis, duminică, AGERPRES, de DGPMB, firmele de deszăpezire au acționat defectuos, fiind sancționate în conformitate cu art. 105 pct. 28 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri