Stațiile RATB, neaccesibile din cauza mormanelor de zăpadă; trotuarele, impracticabile

Stațiile RATB, neaccesibile din cauza mormanelor de zăpadă; trotuarele, impracticabile

Deplasarea cu mijloacele de transport public în comun a fost duminică o adevărată aventură, în majoritatea sectoarelor din Capitală, din cauza mormanelor de zăpadă neridicate de către autoritățile locale. În perimetrul majorității stațiilor RATB, bucureștenii nu au avut practic unde pune piciorul pentru a se putea urca în condiții de siguranță în mașini sau troleibuze, din cauza apei și a zăpezii nestrânse de utilajele de deszăpezire. Mai mult, au existat refugii de tramvai acoperite complet de zăpadă.

De asemenea, circulația pe trotuare, chiar și pe cele din zonele centrale din București, a fost aproape imposibilă, acestea fiind acoperite integral de zăpadă.

În cursul zilei de duminică, Primăria Capitalei a anunțat, încă de la primele ore, că peste 450 de utilaje acționează în București pentru deszăpezire.

În aceeași zi, Poliția Capitalei a sancționat contravențional operatorii economici cu atribuții în deszăpezire, invocând curățarea defectuoasă a carosabilului pe arterele principale destinate transportului în comun, accesului în instituții publice, de sănătate, de alimentație publică, de asigurare a energiei electrice și termice, dar și lipsa intervenției la deszăpezire pe străzile secundare.

Potrivit unui comunicat remis, duminică, AGERPRES, de DGPMB, firmele de deszăpezire au acționat defectuos, fiind sancționate în conformitate cu art. 105 pct. 28 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…