Stațiile RATB, neaccesibile din cauza mormanelor de zăpadă; trotuarele, impracticabile

Stațiile RATB, neaccesibile din cauza mormanelor de zăpadă; trotuarele, impracticabile

Deplasarea cu mijloacele de transport public în comun a fost duminică o adevărată aventură, în majoritatea sectoarelor din Capitală, din cauza mormanelor de zăpadă neridicate de către autoritățile locale. În perimetrul majorității stațiilor RATB, bucureștenii nu au avut practic unde pune piciorul pentru a se putea urca în condiții de siguranță în mașini sau troleibuze, din cauza apei și a zăpezii nestrânse de utilajele de deszăpezire. Mai mult, au existat refugii de tramvai acoperite complet de zăpadă.

De asemenea, circulația pe trotuare, chiar și pe cele din zonele centrale din București, a fost aproape imposibilă, acestea fiind acoperite integral de zăpadă.

În cursul zilei de duminică, Primăria Capitalei a anunțat, încă de la primele ore, că peste 450 de utilaje acționează în București pentru deszăpezire.

În aceeași zi, Poliția Capitalei a sancționat contravențional operatorii economici cu atribuții în deszăpezire, invocând curățarea defectuoasă a carosabilului pe arterele principale destinate transportului în comun, accesului în instituții publice, de sănătate, de alimentație publică, de asigurare a energiei electrice și termice, dar și lipsa intervenției la deszăpezire pe străzile secundare.

Potrivit unui comunicat remis, duminică, AGERPRES, de DGPMB, firmele de deszăpezire au acționat defectuos, fiind sancționate în conformitate cu art. 105 pct. 28 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia