Stelian Tănase rămâne sub monitorizare la „C.C. Iliescu”, după ce a suferit un infarct. Starea lui este bună

Stelian Tănase rămâne sub monitorizare la „C.C. Iliescu”, după ce a suferit un infarct. Starea lui este bună

Stelain Tănase este internat, de sâmbătă noapte, în unitatea de monitorizare a institutului, după ce a suferit o intervenţie în care i-a fost desfundată o arteră şi montat un stent. Medicii sunt optimişti în privinţa stării sale de sănătate, notează Mediafax.

Săptămâna trecută, Stelian Tănase urma să primească votul Parlamentului pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR, însă votul a fost amânat din lipsă de cvorum, deşi liderul PNL Crin Antonescu susţinea, imediat după numirea lui Tănase ca director interimar, că acesta va fi susţinut de liberali pentru un mandat plin.

Potrivit sursei citate, PSD intenţionează să îl susţină ca preşedinte al TVR pe Claudiu Brânzan, numit în consiliul de administraţie de către social-democraţi.

Stelian Tănase: „Nu va fi niciun miracol”

Cel mai rău la acest Paşte este oboseala cronică, scepticismul, nihilismul, care ne cuprinde. Sentimentul zădărniciei. Te întrebi – la ce bun toate astea ? Nu ştiu cîtă alinare ne aduce sărbătoarea pascală. Ştiu că bisericile se vor umple, lumînările vor lumina trotuarele în drumul credincioşilor spre casele lor. Dar asta nu va schimba nimic, cu o iotă măcar. (...) Dragii mei, am o singură certitudine, că nu se va produce nici un miracol în afară de cel al Învierii Domnului”, a scris Stelian Tănase, sâmbătă, pe blogul personal.

În plus, conform paginademedia.ro, chiar în aceste zile, la întâlnirea partidului din Deltă, oficialii PSD au discutat cu Claudiu Brânzan despre preluarea conducerii televiziunii publice. La finalul lunii martie, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că social-democraţii l-au propus pe Brânzan pentru un post de membru în Consiliul de Administraţie al TVR, acesta deţinând şi în precedentul Consiliu această funcţie.

Stelian Tănase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administraţie al TVR, care era condus de preşedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Săftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odată cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. În dimineaţa aceleiaşi zile, Claudiu Săftoiu îşi depusese demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului.

La nici două luni de la preluarea şefiei SRTv, Tănase scria pe blogul personal că este tot mai convins că a făcut „cea mai mare prostie din viaţă“ în momentul în care a acceptat să conducă Televiziunea Română. Acesta mai spunea la momentul respectiv că se gândeşte necontenit la problemele pe care televiziunea publică le are şi este de părere că acestea i-au „invadat şi otrăvit viaţa“.

În cele patru luni, de când este la cârma TVR, Stelian Tănase nu a fost ocolit de controverse. Î n luna februarie, acesta a fost acuzat că ar fi ordonat întreruperea emisiuni „Moştenirea Clandestină” , difuzată pe TVR Moldova, lucru ce nu îi intră în atribuţii.

Beatrice Comănescu, directorul TVR Internaţional, a declarat că pe 7 februarie ar fi fost sunată de Tănase şi sub motivul că emisiunea este „o propagandă comunistă“ i-ar fi cerut oprirea emisiei TVR Moldova.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”