ȘTIRILE AMIEZII - BUCUREȘTI - 16 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII - BUCUREȘTI - 16 OCTOMBRIE

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au efectuat 56 de percheziții în București și comune din județul Ilfov în dosarul Microsoft, fiind vizate, printre altele, firma lui Claudiu Florică, fost șef Fujitsu în România și martor important în dosar, domiciliul fostului tenismen Dinu Pescariu și o fundație a acestuia, domiciliile fostului ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu și fostului consilier prezidențial Dorin Marian, precum și locuințele oamenilor de afaceri Dorin Cocoș și Remus Truică, afaceristului Nicolae Dumitru și fostului director SIE Cătălin Harnagea.

* Președintele Traian Băsescu a declarat că îi autorizează pe medicii din comisia care se ocupă de sănătatea sa să le dea relații jurnaliștilor interesați de acest lucru. "Pot să vă spun că am o singură boală, am boală pe hoți și asta nu se tratează", a spus Băsescu.

* Premierul Victor Ponta consideră că liderului PNL, Klaus Iohannis, nu-i pasă de "oamenii obișnuiți", făcând referire la felul în care liberalul a reacționat într-un interviu după ce a fost întrebat despre locuințele pe care le deține.

* Ministerul Sănătății va dezvolta un nou subprogram pentru bolnavii de leucemie acută care va fi finanțat din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate și în cadrul căruia vor fi decontate testele imunofenotipice, citogenetice și de biologie moleculară pentru diagnosticarea leucemiilor acute. De program vor beneficia anual, în medie, 800 de pacienți.

* Un grup de 10 studenți români a propus numirea unui asteroid în memoria profesorului lor Marin Bica, în cadrul campaniei internaționale "Name an asteroid". Propunerea a fost aleasă câștigătoare, alături de alte cinci, selectate din 1.500 de înscrieri, astfel încât la momentul actual asteroidul (4633) 1988AJ5 poartă deja numele "Marinbica".

* Curtea de Apel București a respins cererea DNA de arestare preventivă a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova, Carmen Sârboiu, acuzată de luare de mită, trafic de influență și instigare la infracțiunea de abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă iar DNA poate face contestație.

* Polițiștii au efectuat 11 percheziții domiciliare pe raza municipiului București vizând probarea activității unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni cu violență. Au fost emise 14 de mandate de aducere.

* 61,3% dintre români cred că este mai bine ca președintele și premierul să facă parte din aceeași tabără politică, pentru a se evita certurile, iar 38,7% consideră că este mai bine ca cei doi să facă parte din tabere diferite, pentru a se controla unul pe altul, chiar cu riscul certurilor și instabilității, relevă un sondaj INSCOP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA