ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 12 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 12 NOIEMBRIE

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, va participa miercuri la dezbaterea cu contracandidatul său, Victor Ponta, organizată de postul de televiziune B1 TV, de la ora 20,00, a anunțat prim-vicepreședintele ACL Ludovic Orban.

* MAE informează că până la acest moment au fost expediate în străinătate, către misiunile diplomatice și consulare, toate materialele necesare, pentru a fi puse la dispoziția secțiilor de votare din străinătate. Astfel, au fost expediate pentru turul doi de scrutin 800.000 buletine de vot și toate celelalte materiale necesare votării.

* Peste 160 de polițiști bucureșteni specializați în investigarea fraudelor au efectuat 22 de percheziții în București și județele Prahova, Călărași, Ilfov, Giurgiu, urmând a pune în aplicare 25 de mandate de aducere, în scopul combaterii contrabandei cu țigări, într-un dosar în care prejudiciul este estimat la peste 500.000 de euro.

* Procurorii DIICOT au efectuat 42 de percheziții domiciliare în județele Dâmbovița, Cluj, Alba, Bihor, Timiș, Călărași și în București, ancheta vizând destructurarea unei grupări specializate în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, 40 de suspecți și martori urmând a fi duși la audieri.

* Magistrații de la Curtea de Apel București au amânat pentru 10 decembrie judecarea dosarului în care Dan Voiculescu este acuzat de șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei. Avocații lui Voiculescu au anunțat că acesta a depus o cerere să fie judecat în lipsă, astfel încât nu a fost adus în sala de judecată.

* Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Adrian Rotilă, administrator al unor societăți comerciale și vărul deputatului Mircea Roșca, urmând ca acesta să fie cercetat în libertate sub control judiciar. Instanța i-a impus lui Rotilă mai multe interdicții, printre care și aceea de a nu se apropia și de a nu comunica direct sau indirect, pe nicio cale, cu Roșca și cu martori din dosar. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de DNA.

* Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, i-a transmis ministrului Justiției referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita încuviințarea arestării preventive a deputatului Mircea Roșca.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...