ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 19 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 19 NOIEMBRIE

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 54,43% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56%, potrivit datelor finale provizorii comunicate de Biroul Electoral Central (BEC), după centralizarea proceselor verbale din toate cele 18.847 secții de votare, reprezentând 100%.

Potrivit datelor BEC, Klaus Iohannis a primit 6.288.769 de voturi, în timp ce Victor Ponta a fost votat de 5.264.383 persoane.

* Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat că, dacă BEC va trimite joi rezultatele privind alegerile prezidențiale, este posibil ca vineri să aibă loc o "mare ședință festivă". Zegrean a precizat că validarea rezultatelor alegerilor se va face după primirea dosarului de la BEC.

* Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, ca inadmisibile, cele trei contestații depuse privind al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Sesizările au fost formulate de cetățeni simpli.

* Copreședintele noului PNL, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul.

Ambasadorul francez i-a înmânat lui Klaus Iohannis o scrisoare din partea președintelui Franței, Francois Hollande, care îl felicită și îi urează succes în funcția de președinte al României, au declarat surse politice. Prin această scrisoare, președintele francez îl invită pe Klaus Iohannis să efectueze o vizită la Paris, în funcție de disponibilitatea agendei sale.

* Procurorii DNA ST Ploiești efectuează audieri într-un dosar privind retrocedări de teren forestier în care prejudiciul ar fi de 21 de milioane de euro, iar printre cei vizați ar fi fostul prefect de Buzău Paul Beganu, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.Potrivit surselor citate, ar mai fi vizați un om de afaceri și funcționari din Romsilva, iar faptele ar avea legătură cu retrocedarea a peste 5.000 de hectare de teren forestier în comuna buzoiană Gura Teghii.

* Senatorii au cerut, în ședința plenului de miercuri, începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Ecaterina Andronescu, cercetată în dosarul licențelor IT.

Astfel, s-a aprobat, cu 72 de voturi pentru și 62 de voturi împotrivă, raportul Comisiei juridice de admitere a solicitării PÎCCJ privind declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

* Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, în plen, că numele său nu avea ce căuta în dosarul Microsoft, deoarece în perioadele în care s-au achiziționat aceste licențe nu era ministru al Educației.

* Vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut premierului Victor Ponta să-l demită pe ministrul Educației, Remus Pricopie, pentru că nu a rezolvat nici până în prezent problema abecedarelor pentru elevii de clasa I.

* Un deținut în vârstă de 32 de ani, încarcerat la Penitenciarul Jilava, a părăsit, în jurul orei 11,00, punctul de lucru exterior la care era repartizat, fiind clasificat în regim semideschis după o condamnare definitivă la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

* Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au efectuat două percheziții domiciliare, una pe raza județului Galați și cealaltă pe raza municipiului București, la imobilele în care locuiesc doi suspecți care ar fi executat atacurile informatice derulate în perioada septembrie-octombrie asupra site-ului Poliției Române și asupra unui număr mare de subdomenii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale