ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 30 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 30 DECEMBRIE

Cazul unei femei în vârstă de 25 de ani din comuna vasluiană Deleni, care a murit după ce ambulanța venită să o preia a rămas blocată la circa șapte kilometri de locul solicitării, va fi anchetat de autorități.

Foto: (c) Florin MATEI / AGERPRES FOTO

Potrivit Instituției Prefectului Vaslui, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a fost informat asupra evenimentului nefericit și a anunțat că va conduce o anchetă pentru a vedea dacă s-au respectat procedurile în acest caz.

* Cea mai scăzută temperatură din Transilvania s-a înregistrat marți dimineață în municipiul Toplița, unde mercurul termometrelor a arătat minus 20,3 grade Celsius. Meteorologul de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie, Mihai Timu, a declarat că această valoare a fost cea mai scăzută din Transilvania și pe locul doi la nivel național, după cea consemnată în localitatea Apa Neagră din județul Gorj, unde au fost minus 25 de grade Celsius.

* Circulația pe DN5 Giurgiu — București a fost blocată pe tot parcursul nopții de luni spre marți după ce o cisternă încărcată cu 19 tone de propan condusă de un cetățean bulgar s-a răsturnat în șanțul de pe marginea drumului, în cădere acroșând și un autocamion cu semiremorcă ce se deplasa regulamentar.

* Zece drumuri județene și patru drumuri naționale din județul Vaslui erau în continuare blocate marți dimineață din cauza căderilor masive de zăpadă și a viscolului puternic din zonă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, în cursul nopții de luni spre marți au avut loc mai multe misiuni de salvare a unor pacienți la care ambulanțele nu au putut ajunge din pricina drumurilor blocate, iar pompierii au intervenit și pentru degajarea a patru autoturisme blocate în comuna Pogana.

* Șapte sectoare de drum județean erau închise marți la amiază traficului rutier din cauza zăpezii viscolite, potrivit ultimei informări a Prefecturii Neamț. Drumurile blocate sunt DJ157H Bălușești — Itrinești — Mărgineni, DJ155G Bodești — Corni — Soci, DJ155B Timișești — Urecheni, DJ155L Grumăzești — Ghindăoani, DJ157J Podoleni — Negritești, DJ158 Siliștea — Moldoveni, DJ207A Bâra — Boghicea.

* O replică în miniatură a Palatului Cotroceni, făcută din ciocolată, a fost realizată la o fabrică de dulciuri din comuna Crasna, aceasta urmând să fie dăruită, la începutul anului 2015, președintelui Klaus Iohannis, a declarat marți proprietara unității, belgianca Maria Carels.

AGERPRES / (AS — autor: Marius Frățilă, editor: Ștefan Gabrea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...