ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 5 NOIEMBRIE

240 de polițiști de la Inspectoratul Județean de Poliție Brașov și cinci de la Inspectoratul Județean de Poliție Argeș efectuează miercuri, 70 de percheziții domiciliare, 68 pe raza județului Brașov și două în Argeș, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Foto: (c) Luiza ABU-SALEM / AGERPRES FOTO

* Cele două viori Stradivarius și Guarnieri se vor confrunta, miercuri seară, la Sala Lahovary a Filarmonicii Ion Dumitrescu, într-un recitat susținut de violoniștii Liviu Prunaru și Gabriel Croitoru în cadrul turneului "Duelul viorilor", a declarat pentru AGERPRES directorul Filarmonicii de Stat "Ion Dumitrescu" din Râmnicu Vâlcea, Mihail Ștefănescu.

* O femeie de 52 de ani a fost salvată miercuri de un echipaj SMURD din apele râului Olănești, în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, a declarat purtătorul de cuvânt ISU, Cătălin Popescu.

* Sala Baroc a Muzeului de Artă Timișoara este, miercuri, gazda primei ediții a Simpozionului Național intitulat "Artă, societate și cultură în România interbelică", în cadrul căruia invitați de marcă ai culturii române vor fi dezbate public teme privind arta, arhitectura, literatura, istoriografia, publicistica, politica sau societatea românească între cele două conflagrații mondiale.

* Peste 120 de proiecte din toată țara au fost înscrise la prima Gală Națională a Societății Civile de Tineret din România, care va avea loc luna aceasta în stațiunea Covasna, sub genericul "Inspirăm o nouă generație".

* Un bebeluș în vârstă de nouă luni din comuna vasluiană Tătărăni a fost preluat miercuri de un elicopter SMURD, după ce a suferit arsuri de gradul II pe corp. Cel mai probabil, mama copilului a scăpat, din neatenție, recipientul cu ceai fierbinte peste acesta și i-a provocat micuțului arsuri.

* Aproximativ 250 de apicultori beneficiază de ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai-iulie 2014 care au produs pagube sectorului apicol, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) Teleorman, Stelian Găină.

* Universitatea Babeș-Bolyai împlinește săptămâna aceasta 95 de ani de învățământ universitar românesc, la începutul lunii noiembrie 1919 având loc inaugurarea primei instituții de învățământ superior românesc din Transilvania, momentul fiind rememorat de profesorul Ovidiu Ghitta, decanul Facultății de Drept.

* La Uzinele Sodice Govora a fost inaugurată miercuri cea mai mare investiție, un nou calcinator de 10 milioane de euro, care va ridica producția fabricii vâlcene la 500.000 de tone de sodă.

* Președintele Colegiului Medicilor Dentiști Prahova, Marius Andrei Dinu, a fost numit, miercuri, manager interimar la Spitalul Obstetrică-Ginecologie Ploiești, acesta fiind unul dintre cei care au candidat, la începutul anului, pentru funcția de manager de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

AGERPRES / (AS — autor: Ștefan Gabrea, editor: Marius Frățilă)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic