ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 NOIEMBRIE

Fostul director al SIE Teodor Meleșcanu a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Afacerilor Externe, în fața președintelui Traian Băsescu.

* Decretul de numire în funcția de ministru al Afacerilor Externe a fostului șef al SIE Teodor Meleșcanu a fost publicat în Monitorul Oficial. Totodată, a fost publicat decretul prin care se ia act de demisia lui Titus Corlățean din funcția de ministru al Afacerilor Externe și se constată încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului.

* Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră că numai o hotărâre a Biroului Electoral Central (BEC) va clarifica dacă se pot înființa sau nu secții de votare suplimentare în străinătate.

* Premierul Victor Ponta a apreciat, la inaugurarea clădirii renovate a Teatrului Național din București, că odată cu noua înfățișare a TNB se va schimba fundamental și modul în care se va manifesta teatrul românesc.

* Procurorul general Tiberiu Nițu i-a trimis președintelui Traian Băsescu cererea DNA privind ridicarea imunității lui Cristian David, fost ministru al Internelor, într-un dosar în care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și spălare de bani.

* Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Neculai Olaru, director general al SC CET SA Bacău, pentru abuz în serviciu.

* Ambasada Statelor Unite la București va fi închisă, marți, 11 noiembrie, pentru comemorarea Zilei Veteranilor. Misiunea diplomatică precizează, într-un comunicat remis AGERPRES, că își va relua programul normal de lucru miercuri, 12 noiembrie.

* Aproximativ 10% din populația României prezintă o formă de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC), a declarat, într-o conferință de presă, președintele Societății Române de Pneumologie, profesor doctor Florin Mihălțan.

* Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a lansat în consultare publică documentele necesare pentru lansarea a patru cereri de propuneri de proiecte, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

* Sandra revine live la București, pe 2 decembrie, alături de super-grupul său de muzicieni, într-un concert de 90 de minute. Potrivit organizatorilor, German Quality Entertainment, pe 2 decembrie, scena Sălii Palatului va deveni o imensă discotecă a anilor '80: jocuri de lumini, proiecții, ecran gigantic, dansatori profesioniști și numeroase hituri marca Sandra & Band.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”