ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 10 OCTOMBRIE

Președintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care premierul Victor Ponta este desemnat ministru interimar al Culturii, viceprim-ministru.

* Ministerul Afacerilor Externe precizează, referitor la cazul Lukoil, că urmare a evoluțiilor din ultimele zile, conducerea ministerului și reprezentanții Ambasadei Federației Ruse au discutat și acest subiect în cadrul unui dialog periodic pe care cele două instituții îl au iar ancheta justiției se va finaliza cu respectarea cadrului legal.

* Ambasadorul Federației Ruse în România, Oleg Malginov, susține că în ceea ce privește subiectul Lukoil au apărut declarații publice 'nu de fiecare dată echilibrate' și care au un limbaj departe de cel acceptat în comunicarea internațională.

* Procurorul general Tiberiu Nițu i-a transmis ministrului Justiției referatul Direcției Naționale Anticorupție pentru a solicita Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Ion Diniță, pus sub acuzare în dosarul de corupție al președintelui CJ Brașov, Aristotel Căncescu.

* Valoarea totală a donațiilor primite și declarate de partidele politice, alianțele politice și electorale și candidații independenți în campania electorală pentru alegerea Președintelui se ridică la suma de 1.100.328 lei, a anunțat AEP.

* Ministerul Afacerilor Externe a infirmat decesul unui cetățean român în Sierra Leone, în contextul epidemiei de Ebola și a exprimat dezacordul față de mesajele vehiculate în unele publicații care 'creează panică nefundamentată la nivelul opiniei publice românești'.

* ACL București sesizează Curtea de Conturi pentru verificarea lucrărilor de la Piața Charles de Gaulle, a anunțat purtătorul de cuvânt al PDL București, Mihai Atănăsoaei.

* Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, speră ca lucrările la cel de-al doilea pod de la pasajul Mihai Bravu să se finalizeze la sfârșitul lunii.

* Peste 200 de militari din Brigada 2 Vânători de Munte 'Sarmizegetusa' din Brașov vor participa de sâmbătă la exercițiul 'Combined Resolve III', la Centrul de Instruire din Hohenfels, Germania.

* 6.400 de polițiști vor fi mobilizați la nivelul întregii țări și peste 3.000 de jandarmi vor acționa în Capitală pentru asigurarea ordinii publice cu prilejul meciului de fotbal dintre România și Ungaria ce se va disputa sâmbătă pe Arena Națională.

* Ambasada Statelor Unite ale Americii va fi închisă luni, 13 octombrie, urmând să-și reia serviciile marți, a anunțat misiunea diplomatică.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...