ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 NOIEMBRIE

Ministerul Afacerilor Externe salută aprobarea de către Parlamentul European, cu o largă majoritate de voturi, a Acordului de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, acord ce include și o componentă de liber-schimb aprofundat și cuprinzător, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

* Patriarhia Română caracterizează decizia de miercuri a Curții Constituționale a României (CCR) ca fiind "discriminatorie și umilitoare pentru ora de religie". Prin respectiva decizie, CCR a constatat că nu mai sunt obligatorii cererile pentru nefrecventarea orelor de religie, judecătorii apreciind că cei care doresc să urmeze cursurile acestei discipline trebuie să facă o solicitare în acest sens.

* Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat ca fiind neconstituțional un articol din Codul fiscal referitor la impozitarea veniturilor din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat.

* Un spital de campanie cu mai multe zeci de paturi care să prevină introducerea unor eventuale persoane suspecte de Ebola în "circuitul general" va fi operațional până la finalul acestei luni, urmând a fi amplasat în partea de nord a Capitalei, a declarat consilierul ministrului Sănătății dr. Alexandru Rafila.

* Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că 85% dintre asigurați au primit cardurile de sănătate, punctând că au fost distribuite 11,4 milioane de carduri.

* Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a respins informațiile conform cărora profesorii ar putea fi obligați să returneze cei 700 de lei acordați pentru dezvoltarea personală.

* Viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a conferit Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne ministrului Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, academicianului Eugen Simion și primarilor sectoarelor 2 și 4, Neculai Onțanu și Cristian Popescu Piedone.

* Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis ca scrisoarea ministrului Justiției referitoare la cererea PÎCCJ de încuviințare a arestării preventive a deputatului liberal Mircea Roșca să fie înaintată Comisiei juridice, care are termen până marți să prezinte raportul ce urmează să intre în ședința de plen, convocat pentru aceeași dată, a anunțat vicepreședintele Camerei Deputaților, Marian Neacșu, după ședința BP.

* Deputatul PNL Mircea Roșca solicită Camerei Deputaților urgentarea procedurilor pentru ridicarea imunității sale parlamentare.

* Candidatul PSD-UNPR-PC în cursa pentru Palatul Cotroceni, Victor Ponta, ar câștiga turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu 54%, în timp ce contracandidatul său, din partea ACL, Klaus Iohannis, ar obține 46% din voturi, potrivit unui sondaj CSCI realizat în 11-12 noiembrie și dat publicității joi.

* Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a prezentat o scrisoare pe care a primit-o de la cancelarul german Angela Merkel pentru susținerea candidaturii sale pentru funcția de președinte al României. Scrisoarea este datată 28 octombrie.

* Vicecancelarul german Sigmar Gabriel i-a transmis candidatului PSD-UNPR-PC la prezidențiale, Victor Ponta, un mesaj de susținere pentru scrutinul de duminică."Astăzi candidezi la președinția României cu scopul de a da țării șansa la un viitor mai bun. Sunt convins că vei avea succes și îți urez mult noroc", i-a spus lui Ponta vicecancelarul german, într-un mesaj video postat pe contul de Facebook al premierului.

* Alianța Creștin-Liberală solicită ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, să emită joi un ordin de ministru pentru suplimentarea secțiilor de votare din străinătate sau Guvernul să dea o Ordonanță de Urgență în acest sens, a declarat prim-vicepreședintele ACL Cătălin Predoiu.

* Ștefan Hrușcă revine în decembrie în România într-un turneu național care va cuprinde peste 20 de localități cu spectacolul "Dascălul de colinde", informează un comunicat Project Events remis AGERPRES.

* Eddie Griffin ajunge cu "Living Legend Tour" în România, vineri, acesta fiind singurul show din Europa de Est de pe harta turneului actorului american.

* Liceenii unei clase cu profil bilingv (română-franceză) de la Școala Centrală din Capitală au asistat la o prezentare susținută de producători de brânzeturi, pâine și ciocolată, la un atelier special creat pentru ei, la Romexpo, în cadrul evenimentului Sărbătoarea Gustului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...