ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 OCTOMBRIE

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a semnat ordinele privind aprobarea noilor manuale destinate disciplinelor din clasele I și a II-a, astfel că pot fi accesate gratuit pe site-ul www.manuale.edu.ro de cadre didactice, elevi, părinți și publicul larg.

Foto: (c)ALEX TUDOR/ AGERPRES ARHIVA

* Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, speră că peste aproximativ o lună se va putea circula pe cel de-al doilea pod al pasajului Mihai Bravu. El a mai spus că lucrările la pasajul de la Piața Presei Libere ar putea fi finalizate în martie 2015.

* Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va aloca fonduri în valoare de 85 de milioane de lei către Primăria Capitalei, după fuziunea ELCEN-RADET.

* Deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

* Parlamentarii Viorel Hrebenciuc și Ilie Sârbu sunt suspectați de procurorii anticorupție că ar fi făcut presiuni asupra conducerii Romsilva în cazul unor retrocedări de suprafețe mari de terenuri forestiere, susține Direcția Națională Anticorupție. Cei doi apar în documentele întocmite de DNA privind retrocedarea ilegală a aproximativ 43.000 ha de teren forestier din județul Bacău, lăsate moștenire de Nicolae D. Ghica.

* Curtea de Apel București va judeca pe 11 noiembrie contestația depusă de omul de afaceri Dan Voiculescu prin care solicită anularea pedepsei de 10 ani închisoare pe care a primit-o în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

* Guvernul a decis în ședința de miercuri, prin Ordonanță de Urgență, mărirea alocației pentru sprijinul familiei, cu 42 de lei pentru fiecare copil, urmând ca de această măsură să beneficieze 500.000 de copii.

* Omul de afaceri Irinel Columbeanu a avut calitatea de colaborator al Securității comuniste, au decis definitiv judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit dosarului întocmit de CNSAS, Columbeanu a fost recrutat în 1980, pe când era student și ghid la ONT, primind numele conspirativ "Ivănescu".

* Femeile care au suferit mastectomii cauzate de cancer pot beneficia gratuit de reconstrucție de sân cu implant prin intermediul Programului național de protezare de sân, unul dintre centrele în care se fac aceste intervenții fiind Spitalul "Sfântul Ioan".

* Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv ca foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy să fie judecați sub control judiciar în dosarul privatizărilor strategice. Acceași decizie a fost luată și în cazul lui Mihai Radu Donciu și Mihai Dorinel Mucea. Măsura a fost luată de instanță pentru a preîntâmpina plecarea acestora din țară înainte de judecarea ultimului termen al dosarului, stabilit pentru 26 noiembrie, și după ce un alt inculpat, Gabor Kerekes, a părăsit țara fără încuviințarea magistraților.

* Festivalul Internațional "Sergiu Celibidache", ediția a-II-a, nu va mai avea loc, anunță organizatorul evenimentului, Serge Ioan Celibidache, fiul celebrului dirijor, precizând că interzice folosirea numelui tatălui său de către instituțiile statului român.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...