ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 16 DECEMBRIE

Bugetul Ministerul Justiției a primit aviz favorabil din partea Comisiilor juridice ale Parlamentului. Bugetul MJ a fost aprobat cu un amendament prin care s-a propus o creștere a bugetului alocat asistenței din oficiu.

* Bugetul Serviciului Român de Informații pe anul 2015 a fost avizat favorabil, în unanimitate, de comisia parlamentară de specialitate, în forma propusă de Guvern.

* Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost aprobat de Comisiile juridice ale Parlamentului, cu amendamente. Bugetul SGG se ridică la suma de 6,96 miliarde de lei, mai mare cu 25,48% față de anul trecut.

* Bugetul Senatului a primit aviz favorabil, cu majoritate de voturi, în Comisiile reunite pentru buget-finanțe din Parlament.

* Comisiile de sănătate ale Parlamentului au avizat favorabil, după mai bine de trei ore de dezbateri, bugetul Ministerului Sănătății și cel al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, cu 22 voturi pentru, cinci împotrivă și o abținere.

* Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a dispus schimbarea din funcție a șefului ISU Constanța, col. Viorel Jianu, și a propus premierului schimbarea din funcție a prefectului județului Constanța, Radu Volcinschi, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

* Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat că a pus la dispoziția forțelor speciale de la Centrul de scafandri de la Constanța peste 50 de militari, dintre care 30 cu echipamente de scufundare, pentru a interveni în cazul elicopterului prăbușit în lacul Siutghiol.

* Operațiunile de căutare-salvare în urma accidentului aviatic din județul Constanța s-au desfășurat conform procedurilor legale, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

* Curtea Constituțională a României a decis că sunt constituționale dispozițiile referitoare la incompatibilitatea aleșilor locali cu funcția de reprezentant în adunările generale ale societăților comerciale de interes local.

* Tribunalul București a decis condamnarea omului de afaceri Ovidiu Tender la 11 ani și patru luni închisoare iar a lui Marian Iancu, la 13 ani și opt luni de detenție în dosarul RAFO-Carom. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

* Deputatul PNL George Scutaru a anunțat că va deveni consilier prezidențial pe probleme de securitate, urmând ca vineri să-și dea demisia din Parlament.

* Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că în acest moment există un deficit de peste 10.000 de locuri în penitenciare și că împreună cu omologul său din Italia va solicita Comisiei Europene deschiderea unei linii de investiții dedicată infrastructurii penitenciarelor.

* Rectorul Universității din București, Mircea Dumitru, a precizat, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta, că instituția de învățământ superior va întreprinde 'toate demersurile legale necesare', în acord cu solicitarea premierului, care a anunțat că renunță la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003.

* Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcție a unor membri ai Guvernului va avea loc miercuri la ora 9,00, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

* Curtea Constituțională a României dezbate miercuri sesizarea depusă de parlamentarii PNL și PDL în legătură cu neconstituționalitatea Legii pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind migrația aleșilor locali.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...