ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 20 OCTOMBRIE

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc este acuzat că a întreprins demersuri pentru a obține informații cu privire la anchetele penale derulate împotriva sa de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și dacă este interceptat, el solicitând astfel de informații de la un fost șef al unei structuri de protecție.

Foto: (c) Mălina NEGREA / AGERPRES FOTO

* Senatorul PSD Dan Șova a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în dosarul în care este urmărit penal și deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

* Summitul UE pentru Europa de Sud-Est, intitulat 'Pe drumul spre stabilitate și creștere', organizat de publicația "The Economist", a început cu secțiunea ''Politică''. În deschidere, foștii premieri italian și grec — Enrico Letta și George Papandreou — au subliniat rolul important pe care România îl poate juca în regiune.

* Plenul Camerei Deputaților a dezbătut moțiunea simplă inițiată de deputații PNL și PDL intitulată "Românii de pretutindeni — victimele unui actor netalentat și dezinteresat".

* Fostul ministru al comunicațiilor Gabriel Sandu s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat în dosarul Microsoft.

* Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că săptămâna viitoare se va actualiza într-o a doua etapă lista cu medicamente compensate și gratuite.

* ANI a cerut din nou conducerii Parlamentului revocarea din funcție a senatorului PNL Daniel Akos Mora și a deputatului PDL Ștefan Bucur Stoica, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție i-a declarat incompatibili, deciziile instanței fiind definitive. ANI a mai anunțat că, în caz contrar, va proceda la aplicarea de sancțiuni contravenționale persoanelor care au în atribuții ducerea la îndeplinire a sentinței judecătorești, precum și la sesizarea organelor de cercetare penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.

* Vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu a declarat că situația senatorului Daniel Akos Mora va fi dezbătută în prima ședință a plenului.

* Ministerul Sănătății a lansat Sistemul Național Integrat al marilor urgențe, destinat pacientului critic.

* Președinta Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, a cerut constituirea unei comisii parlamentare care să verifice toate retrocedările de păduri făcute până acum și blocarea acestor proceduri.

* Comisia juridică se va reuni pe 28 octombrie pentru a formula raportul referitor la senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, a anunțat vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu.

* Aproximativ 150 de persoane de la Facultatea de Pompieri a Academiei de Poliție din București au donat sânge, în cadrul campaniei "Dăruiește viață! Vino să donezi sânge!", derulată prin intermediul Patriarhiei Române.

* Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București a anunțat că miercuri inițiază probele la cald în sistemul centralizat de încălzire în toate sectoarele.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a respins plângerea lui Adam Crăciunescu, director general al RNP Romsilva, prin care acesta solicita ridicarea controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor de terenuri. Șeful Romsilva a fost pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

AGERPRES/(autor: Antonia Niță, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...