ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 25 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 25 NOIEMBRIE

Crinuța Dumitrean, fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, pusă sub acuzare în dosarul în care este implicată și Alina Bica, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.

Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES ARHIVĂ

Pe 22 noiembrie, Alina Bica, Lăcrimioara Alexandru și Dragoș Bogdan, foști membri ai Comisiei Centrale, precum și evaluatorul Emil Nuțiu au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în același dosar.

* Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că săptămâna viitoare grupurile parlamentare reunite ale social-democraților urmează să aprobe și formal rămânerea la guvernare iar un congres al partidului să aibă loc la începutul anului viitor.

* Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de președintele Traian Băsescu, s-a încheiat după o oră și jumătate de discuții. Pe ordinea de zi s-au aflat, între altele, propunerile de buget pe 2015 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale și orientările strategice ale României în planul dezvoltării infrastructurii energetice, în contextul evoluțiilor europene în domeniu.

* Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și predecesorul său, Teodor Meleșcanu, au semnat protocolul de predare-primire a portofoliului afacerilor externe, informează MAE. Aurescu, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, a preluat oficial dosarele curente. Primul contact diplomatic al lui Aurescu a fost o convorbire telefonică cu omologul de la Chișinău, Natalia Gherman. De altfel, el a anunțat se va afla pe 1 decembrie în Republica Moldova.

* Solicitările ministrului Justiției privind încuviințarea arestării preventive a deputaților Marko Attila (UDMR) și Cătălin Teodorescu (PDL) vor fi dezbătute și votate în plenul Camerei Deputaților săptămâna viitoare.

* Propunerea legislativă prin care cei care comit infracțiuni de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei pot beneficia de reducerea la jumătate a pedepsei dacă acceptă să urmeze un tratament de castrare chimică a fost retrimisă de plenului Senatului la Comisia de specialitate cu termen de raport suplimentar de o săptămână.

* Însărcinatul cu afaceri al SUA la București, Dean Thompson, s-a aflat marți după-amiază la Palatul Victoria, unde a avut o întrevedere de circa 30 de minute cu premierul Victor Ponta, conform unor surse guvernamentale. Anterior, Thompson s-a întâlnit și cu președintele ales, Klaus Iohannis.

* Primăria Capitalei arată într-un comunicat că nu există niciun pericol de întrerupere a furnizării agentului termic în perioada următoare iar datoriile istorice ale RADET către Elcen se vor stinge după ce aceste două societăți vor deveni o singură persoană juridică.

AGERPRES/(autor: Florin Marin, editor: Vicențiu Purcărea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…