ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 29 OCTOMBRIE

Omul de afaceri Adrian Mititelu, fost patron al clubului Universitatea Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, spălare a banilor și folosire cu rea credință a bunurilor societății.

* Andrei Hrebenciuc, fiul fostului deputat Viorel Hrebenciuc, rămâne în arest preventiv, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins definitiv contestația. În arest preventiv rămâne și Gheorghe Paltin Sturdza, presupusul moștenitor al lui Dimitrie Sturdza, cercetat alături de Andrei Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

* Judecătorul Stan Mustață a fost eliberat după aproape 6 luni de arest preventiv, el urmând să fie judecat în arest la domiciliu, a decis definitiv Înalta Curte de Casație și Justiție. Stan Mustață, judecător la Curtea de Apel București, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut bani de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora.

* Omul de afaceri Nicolae Dumitru (Niro) a încercat să-și înstrăineze bunurile, după ce în presă au apărut primele informații despre ancheta DNA în dosarul Microsoft, acesta încercând astfel să evite instituirea sechestrului asigurator pe averea sa. Nicolae Dumitru este arestat preventiv pentru 30 de zile.

* Ministerul Agriculturii, prin APIA, va realiza până la sfârșitul acestei săptămâni toate plățile directe către agricultori, deja fiind achitate avansuri în valoare de 510 milioane de euro, a declarat premierul Victor Ponta în ședința de guvern.

* Premierul Victor Ponta a avut o întâlnire la Palatul Victoria cu responsabili din FRF, cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și cu mai mulți miniștri în vederea implementării angajamentelor care să permită găzduirea de către România a unor meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal din 2020.

* Elevii vor avea vineri cursuri, cu excepția celor care învață după-amiază în unitățile unde vor fi secții de votare, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, Marian Banu.

* Magistrații Tribunalului București au admis cererea privind fuziunea prin absorbție a Partidului Forța Civică de către Partidul Democrat Liberal.

* Sfântul Sinod a declarat 2016 ca Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016), informează Biroul de Presă al Patriarhiei.

* Festivalul de Muzică Veche — ediția a IX-a, care are loc în perioada 30 octombrie — 21 noiembrie, îl aduce la București pe "muzicianul palatelor regale ale Franței", Jean-Philippe Rameau, informează organizatorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...